pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Szijjártó Pekingben - parádés tágyalások

2015.09.02. 20:15 Pekingi Zsazsa

Magyarország megkapta a kínai féltől a Belgrád-Budapest vasútvonal beruházásának finanszírozási ajánlatát, és megindultak a tárgyalások az államközi megállapodásról is - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI tudósítójával Pekingben, miután helyi idő szerint szerdán későn este tárgyalt Vang Ji kínai külügyminiszterrel.

szijjarto_pekingben.jpeg

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog Vang Ji kínai külügyminiszterrel

"Mindkét kormány határozott szándéka, hogy az összes szükséges szerződést alá tudjuk írni a novemberben, Pekingben megrendezendő Kína-Közép-Kelet-Európa csúcson " - fogalmazott a miniszter.

Szijjártó hangsúlyozta, az elmúlt években sikerült elérnünk, hogy Magyarország lett Kína közép-európai gazdasági szerepvállalásának hídfőállása. "Ennek a folyamatnak a továbbviteléhez - és ebben a mai megbeszélés is megerősített - továbbra is bírjuk a kínai kormány támogatását" - fogalmazott.

Szijjártó elmondta, hogy a Kínába irányuló magyar élelmiszeripari export az idei esztendő első félévében hétszeresére növekedett az előző év azonos időszakához képest, s a korábbi megállapodásoknak megfelelően újabb magyar élelmiszeripari vállalatok kapnak Kínába irányuló exportra engedélyt.

szijjarto_pekingben-1.jpeg

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b3) Vang Ji kínai külügyminiszterrel (b4) tárgyal Pekingben 2015. szeptember 2-án. Balról Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztosa (b), Szilas Cecília, Magyarország pekingi nagykövete (b2), jobbról Liu Haj-hszing, a kínai külügyminsiztérium európai főosztályának vezetője (j3)

A tárcavezető elmondta, hogy a kínai vállalatok külföldi működőtőke beruházásai a következő 5-6 évben elérik az ezer milliárd dollárt, és minden jel arra mutat, hogy Magyarországot kiemelt célországként kezelik. Hozzáfűzte: "Ennek jegyében hamarosan egy újabb jelentős kínai beruházást fogunk bejelenteni".

A miniszter utalt rá, fontos előrelépés, hogy októberben a Bank of China Budapesten nyitja meg harmadik európai RMB klíring központját, amelynek feladata a kínai fizetőeszköz további elterjesztése lesz a Kína és Európa közötti  kereskedelemben.

Szijjártó Péter szerda este részt vett a Hszi Csin-ping kínai elnök és felesége által adott díszvacsorán, csütörtökön pedig jelen lesz a japán agresszióval szembeni ellenállás és a II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő megemlékezéseken és a katonai parádén. Ezt követően találkozik Li Jüan-csao kínai alelnökkel.

A nagyszabású díszszemlére a világ több tucat országából érkeztek vezetők, mások mellett eljött az orosz, a dél-koreai, az egyiptomi, a dél-afrikai, valamint a kazah elnök. Az Európai Unió tagállamai közül Csehországot Milos Zeman államfő, Olaszországot Paolo Gentolini külügyminiszter, Lengyelországot Malgorzata Kidawa-Blonska házelnök képviseli.

Forrás és fotók: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása