pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ettől a 19 éves sráctól fosik a Kínai vezetés

2016.10.05. 06:00 Pekingi Zsazsa

Peking kérésére őrizetbe vették a demokratikus Thaiföldön Joshua Vong demokrácia-párti hongkongi aktivistát, a Demosisto nevű párt vezetőjét - jelentette szerdán a The Guardian brit lap a Demosisto Facebook-oldalára hivatkozva.

joshua_vong-2.jpg

A 19 éves Vong, a 2014-es hongkongi tüntetések vezéralakja azért utazott Bangkokba, hogy felszólaljon a Csulalongkorn Egyetemen egy, az 1976-os thaiföldi diáktüntetések véres leverésének 40. évfordulója alkalmából rendezett eseményen. Vong a 2014-es esőernyős mozgalomban szerzett tapasztalatairól beszélt volna.

joshua_vong-4.jpg

A Demosisto közlése szerint Netivit Csotipatpajszal thai diákaktivista, a rendezvény egyik szervezője - aki Vongot fogadta volna a repülőtéren - arról tájékoztatta a pártot, hogy a thaiföldi hatóságok levelet kaptak a kínai kormánytól Vong látogatásával kapcsolatban. A thai diák hozzátette: a hatóságok nem engedélyezik, hogy láthassa az őrizetben lévő hongkongi aktivistát.

joshua_vong-1.jpeg

A South China Morning Post (SCMP) hongkongi lapnak Csotipatpajszal még Vong érkezése előtt azt mondta: reményei szerint a hongkongi fiatal beszéde ösztönzőleg fog hatni a diákokra, hogy felszólaljanak a katonai junta ellen.

joshua_vong-3.jpg

A The Guardian emlékeztetett, hogy tavaly a thaiföldi tengerparti városban, Pattaján veszett nyoma a Kínában betiltott könyveket is értékesítő Mighty Current hongkongi kiadó társtulajdonosának, Kuj Min-hajnak. Kuj később feltűnt a kínai televízióban és azt állította, egy régi cserbenhagyásos gázolás miatt kirótt büntetés végrehajtása elől szökött még az 1990-es években Hongkongba, viszont úgy döntött: feladja magát.

Az év elején egy kínai újságíró tűnt el a számos kínai politikai menekültnek otthont adó Thaiföldön, ahova azért utazott, hogy maga is politikai menedéket kérjen. Az újságíró felesége korábban azt mondta, hogy férjét Kínában tartják fogva.

Forrás: MTI, Fotók: SCMP, The Guardian, Channel News Asia, The Telegraph

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz11 2016.10.23. 22:05:52

Ki is nyírhatták volna.
süti beállítások módosítása