pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kínai zsaruk: bűnügyi eljárás folyik a hongkongi könyvforgalmazók ellen... Muhaha!

2016.02.05. 10:00 Pekingi Zsazsa

Három könyvforgalmazó ellen "törvénytelen cselekmények" miatt folytatnak eljárást a dél-kínai Kuangtungban - közölte a tartomány rendőrsége a hongkongi hatóságokkal. Erről a helyi média számolt be pénteken.

hongkongi_ko_nyvkereskedo_k-1.jpg

Az öt férfi tavaly októberi "eltűnése" óta a nemzetközi közvélemény is érdeklődéssel figyeli az ügy fejleményeit, kettejük azóta közvetlenül, vagy közvetve hírt adott magáról a nyilvánosság előtt. Mindeközben Svédország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és az Európai Unió már hivatalosan is kifejezte aggodalmát a történtek miatt.

hongkongi_ko_nyvkereskedo_k-2.jpg

A Mighty Current nevű kiadó társtulajdonosának, a svéd állampolgársággal rendelkező Kuj Min-hajnak a thaiföldi Pattayán veszett nyoma rejtélyes körülmények között. Eltűnésével nagyjából egy időben jelentette a média, hogy könyvesboltjának három másik alkalmazottját, menedzsereit, valamint a kiadó igazgatóját sem találják.

kuj.jpg

Kuj január közepén feltűnt a kínai televízió képernyőjén és arról beszélt, hogy több mint 12 évvel ezelőtti, felfüggesztett börtönbüntetésének letöltése elől szökött Hongkongba, amit azért szabtak ki rá, mert ittasan vezetve egy egyetemi hallgató halálát okozta Ningpo városban.

Elmondása szerint tavaly október végén önként adta fel magát. Azt is mondta, hogy bár svéd állampolgár, kínainak tartja magát, és kínaiként kíván felelni a tettéért.

A televíziós interjú sugárzását követően alig egy órával egy másik eltűnt könyvértékesítőnek, a Causeway Bay Books brit állampolgársággal is rendelkező tulajdonosának, a 65 éves Li Pónak a felesége is jelezte, hogy kézzel írott levelet kapott a férjétől, amelyben tudatja, hogy jól van, és arról is ír, hogy a kínai szárazföldi hatóságok a Kujjal kapcsolatos nyomozásban "haladást értek el".

li_po.jpg

A CCTV és az állami Hszinhua hírügynökség arról számolt be, hogy Kuj más bűncselekményeknek is részese volt, ügyében folyik a nyomozás.

Hongkongot és a külföldi államokat a fejlemények nem nyugtatták meg, az EU kínai képviseletének vezetője Dietmar Schweisgut aggasztónak nevezte a helyzetet, az effajta tévés szerepeltetéseket pedig elfogadhatatlannak. A hongkongi kínai különleges közigazgatási övezet rendőrsége hivatalosan is a kínai szárazföldi hatóságokhoz fordult információért.

Ennek volt eredménye a mostani válaszlevél, amelyben a Kuangtung tartományi közbiztonsági hivatal arról tájékoztatja a hongkongiakat, hogy Kuj három kollégája ellen, akiknek holléte eddig ismeretlen volt, a kínai szárazföldön folytatott "illegális cselekményekben" való részvétel miatt folyik nyomozás, őrizetben vannak.

A rendőrség mellékelt egy kézzel írott levelet is Li Pótól, aki ebben kinyilvánította, hogy jelenleg nem kíván kapcsolatba lépni a hongkongi hatóságok képviselőivel. Hongkongban közölték, ennek ellenére továbbra is találkozót kezdeményeznek a gyanúsítottakkal.

A médiában továbbra is tartja magát az a feltevés, miszerint a könyvkiadókat- és forgalmazókat a kínai titkosszolgálatok rabolták el és vitték a kínai szárazföldre, mert hosszú ideje a kínai kommunista vezetést érintő kényes témájú, kritikus hangvételű könyveket terjesztettek.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: SCMP, Shanghaiist, YouTube, Hong Kong Free Press

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása