pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Új botsáskafajra bukkantak Kínában

2014.06.05. 06:00 Pekingi Zsazsa

Az új faj egyedeit elemlámpával szúrták ki a fák levelein éjszaka, amikor sokkal aktívabbak. A legtöbb botsáskához hasonlóan az új Sinophasma damingshanensis faj is hosszú, karcsú testfelépítésű és zöldesbarna színű, ami lehetővé teszi, hogy tökéletesen beolvadjon környezetébe.

új-botsáskafaj-1.jpg

A rovarvadászok általában saját leleményüket alkalmazva bukkannak az álcázott élőlényekre. George Ho Wai-Chun, a kutatás egyik szakembere elmondta, ha tudják, milyen növényekkel táplálkoznak, akkor fellelhető az érintett faj. Az említett rovarok a bükkfafélék (Fagaceae) közé tartozó fákon és cserjéken táplálkoztak.

A dél-kínai Kuanghszi tartományban, a Tamingsan Természetvédelmi Területen fedezték fel egyedeit. A régióban számos botsáskafaj él. Az örökzöld erdő relatíve érintetlen, ami megmagyarázza, miért találnak a mélyén annyi új fajt.

új-botsáskafaj-2.jpg

A botsáskák nemcsak hogy olyan külsőt öltenek, mint környezetük, hanem néha előre-hátra is himbálóznak, hogy a szélfútta növények mozgását imitálják. Az álcázás mesterei ráadásul éjszakai életet élnek, így felkutatásuk még nehezebb. Nappal úgyszólván mozdulatlanul lapulnak a szárak és levelek között, hogy az elhaladó ragadozók ne vegyék őket észre.

A kutatók elemlámpával szúrták ki őket a Fagaceae fák levelein éjszaka, amikor sokkal aktívabbak. A közeli vizsgálat során kiderült, új fajjal van dolguk. A hímek legtöbbje 5 centiméter hosszú, míg a nőstények elérik a 7 centimétert.

Eddig mintegy 3000 botsáskafajt fedeztek fel, ezek a Phasmida rendbe tartoznak. A Sinophasma nemben 26 faj található, ebből 25 Kínában őshonos, egy pedig Vietnamban él.

Az új felfedezést a Deutsche Entomologische Zeitschrift folyóirat közölte.

Forrás: Livescience - hirado.hu, Fotók: Pensoft

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása