pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Tizenegyen kaptak börtönt Kínában mérgezett kutyahús eladása miatt

2014.05.14. 19:15 Pekingi Zsazsa

Tizenegy embert ítéltek egytől hét évig terjedő börtönbüntetésre a közép-kínai Hunan tartományban, mert szándékosan kutyákat mérgeztek meg, húsukat pedig értékesítették - számolt be a kínai média szerdán.

kutyahús-5.jpg

Csangte város ítélőszéke megállapította, hogy a társaság 2013 elejétől körülbelül ezer kutyát ejtett el mérgezett nyilakkal. A helyi rendőrség 12 tonna fagyasztott kutyahúst foglalt le tőlük még tavaly decemberben, de állítólag mindössze körülbelül tucatnyi állat húsa került piacra.

kutyahús-2.jpg

A szakértők megállapították, hogy a kutyák megmérgezéséhez olyan szert használtak, amely nagyobb koncentrációban emberekre is veszélyes.

kutyahús-3.jpg

Kínában az ország több részén hagyományok kötődnek a kutyahús fogyasztásához, másutt csupán az ételek változatosságát szolgálja. Dél-Kínában van olyan település, ahol úgynevezett kutyahús-fesztivállal ünneplik a nyári napfordulót.

kutyahús-4.jpg

Ugyanakkor az utóbbi években a kínai állatvédők mind többet és mind hangosabban hallatnak magukról a kérdésben, és a kisállattartás ezzel párhuzamos elterjedése is hatással van elsősorban az iskolázottakra és a városi közvéleményre.

kínai törvények egyelőre nem tiltják a kutyahús fogyasztását, az aktivisták ezért jogi korlátozást, az állatokat védő, húsuk értékesítését tiltó törvényi szankciókat kezdeményeztek. Kínában nemrég jelentették be, hogy az új kínai büntető törvénykönyv tervezete szerint börtönt kockáztat nem csak az, aki elejti a védett állatot, hanem az is, aki megvásárolja vagy húsát elfogyasztja.

Forrás: MTI - Peking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása