pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ilyen volt a választás a kínai külképviseleteken

2014.04.07. 06:15 Pekingi Zsazsa

Magyarország kínai külképviseletein több mint 260-an voltak szavazásra jogosultak, ennyien kérték korábban a helyi névjegyzékbe történő felvételüket. Közülük Pekingben 80-an, akikből 70-en jelentek meg a magyar nagykövetség választóhelyiségében.

peking_szavazás.jpg

Kisvári Ádám első választót tájékoztatja Báthori Béla a külképviseleti választási iroda tagja, pekingi főkonzul az országgyűlési képviselő-választáson a pekingi magyar nagykövetség szavazóhelyiségében 2014. április 6-án.

Kontra Ferenc, a külképviseleti választási iroda elnöke az MTI tudósítójának elmondta, a szavazók között sok volt közöttük a fiatal, akik Pekingben, vagy a környéken, így például Tiencsinben tanulnak. Többen voltak első választók. Az első szavazó egyébként már reggel 6 óra előtt ott toporgott a külképviselet kapujánál és nem sokkal 6 óra után egy újabb diákcsoport érkezett.

peking-szavazás-4.jpg

Az észak-kínai Tiencsinből érkezett magyar diákok, köztük Kovács Viktória (b) és Vér Tamara (j) átveszik szavazólapjaikat Báthori Bélától (j2) és Horváth Hajnalkától, a külképviseleti választási iroda tagjaitól az országgyűlési képviselő-választáson a pekingi magyar nagykövetség szavazóhelyiségében 2014. április 6-án.

Rendkívüli esemény nem történt, mindössze három megjelent magyar állampolgár nem szavazhatott, mert nem volt rá jogosult, nem szerepeltek a névjegyzékben. Egy 17 éves lány, aki úgy tudta, ha idén tölti be a 18. születésnapját akkor már választhat. A kínai fővárosban volt egy Magyarországon állandó lakhellyel nem rendelkező levélszavazó is.

peking_szavazás-3.jpg

Herényi Gergely Kínában dolgozó magyar állampolgár barátnője, Li Csien társaságában leadja szavazatát az országgyűlési képviselő-választáson a pekingi magyar nagykövetség szavazóhelyiségében 2014. április 6-án.

A pekingi szavazóhelyiség legfiatalabb látogatója egy 15 hónapos kisfiú, Buzás Benedek volt, akinek édesapja a Hainan légitársaság belföldi járatain pilóta. A pekingi szavazatokat tartalmazó urna helyi idő szerint hétfőn reggel indul útnak Magyarországra.

peking-szavazás-6.jpg

 

Csuthi Virág első választó, a tiencsini idegengyelvi egyetem hallgatója leadja szavazatát az országgyűlési képviselő-választáson a pekingi magyar nagykövetség szavazóhelyiségében 2014. április 6-án.

A délnyugat-kínai Csungkingban, ahol magyar főkonzulátus működik 11 magyar állampolgárt vártak és helyi idő szerint kora délutánig valamennyiük meg is jelent, le is adta a voksát - számolt be az MTI-nek Szilágyi Balázs, a küvi elnöke.

peking_szavzás_2.jpg

Konkoly-Szabó Mária turistaként Pekingben tartózkodó magyar állampolgár elhagyja a szavazófülkét az országgyűlési képviselő-választáson a pekingi magyar nagykövetség szavazóhelyiségében 2014. április 6-án.

Hasonlóan magas, 86 százalékos részvételi arány mutatkozott a hongkongi szavazáson, ahol a záróráig az előzetesen regisztrált 65 magyarból 56-an adták le voksukat. A Kína különleges közigazgatási övezetében élő honfitársak száma egyre magasabb, s a szavazáson való magas részvétel is azt mutatja, indokolt volt a főkonzulátus tavaly novemberi újranyitása - mondta el Erdődi Ákos hongkongi főkonzul az MTI-nek vasárnap este.

peking-szavazás-5.jpg

 

Székely Gábor, az Innomed pekingi képviseletvezetője (b) átveszi szavazólapjait a külképviseleti választási iroda elnökétől, Kontra Ferenctől (j) és Báthori Bélától, az iroda tagjától az országgyűlési képviselő-választáson a pekingi magyar nagykövetség szavazóhelyiségében 2014. április 6-án.

Sanghaj városában az esti 7 órás zárásig 102-en járultak az urnákhoz - tájékoztatta az MTI-t Schmitt Pál főkonzul. A főkonzulátus konzuli kerülete Fucsien, Csöcsiang, Csiangszu és Anhuj tartományokra is kiterjed, ahol 150-200 magyar él.

Forrás: MTI - HVG, hirado.hu, delmagyar.hu, Fotók: Trebitsch Péter / MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kewendi 2014.04.08. 03:55:22

A levélszavazó (még) nem kapta meg a levelet... :D

micsoda? 2014.04.08. 09:25:10

Biztos hozzájárulnak a 2/3- hoz. Ilyen körülmények között én is:)
süti beállítások módosítása