pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Bontani kezdték a toronyházra épített pekingi luxusvillát

2013.08.16. 09:30 Pekingi Zsazsa

Megkezdte illegálisan épített kertes, úszómedencés zöldövezeti panorámás villájának bontását az a kínai tulajdonos, aki luxus lakhelyét nemcsak egy fővárosi toronyház tetejére álmodta, hanem oda is építette azt - jelentette a kínai média csütörtökön. Vannak immár, akik azonnal megálljt parancsolnának a rombolásnak és azt kérik a hatóságoktól ne engedjék semmivé válni a csodálatos alkotást, mi több, engedjék meg, hogy látogatható legyen.

Birds-eye-view-of-high-rise-villa-2-530x346.jpg

A 800 négyzetméteres alapterületű építmény Peking északnyugati kerületének egyik 26 emeletes toronyházát ékesítette, míg nem valaki a törvénytelen építkezés példáját meg nem látta benne és a róla készült fényképeket fel nem töltötte a világhálóra.

Az aktivisták azonnal bírálni is kezdték az egyébként látványos és láthatóan gondos kézzel felépített sziklakertes, élő zöld növényzettel díszített komplexumot.

A kínai és külföldi médiában nyomban szót kaptak a zsörtölődő lakók, a beázásokra, gázszivárgásra és zajra panaszkodó szomszédok, ami után a hivatal sem tehette meg, hogy szó nélkül hagyja a dolgot.

A bírálók természetesen a "kor kínai szelleméhez" igazodva korrupciót gyanítottak, visszaélést sejtettek, a hatalom és a pénz újabb törvényen kívüliséget biztosító megnyilvánulásaként tekintettek a Hajtien kerületi panelre épült palotára.

Az ügy néhány nap leforgása alatt fordulatot vett, Csang Pi-csing, a hagyományos orvoslásban jeles orvos, aki egykor a kerületi népfrontnak is tagja volt és mellesleg egy felső emeleti tulajdonrész jogos birtokosa, kénytelen-kelletlen nekilátott a bontásnak, miután tizenöt napot kapott rá. A férfi - mint mondta - meghajol a közakarat előtt, mégha hat év munkája vész is így veszendőbe és sok-sok pénze.

A legfrissebb hírek szerint a nagy körültekintéssel megtervezett kertes villa eltakarításához technikai segítséget is kapott. A kerületi szakemberek biztosítják, hogy ne legyen szivárgás, ne sérüljenek a vezetékek és még hálót is feszítenek, hogy az esetlegesen lehulló darabok ne essenek a járókelők fejére.

Az épület egy park mellett helyezkedik el, tetejéről a kilátás lenyűgöző. Legalábbis ezt voltak kénytelenek elismerni azok, akik látták a legnagyobb kínai videomegosztóra, a Youkura feltöltött felvételeket.

A hozzászólók mindezek után méltatni kezdték az alkotó tulajdonost és remekművét, felhozták, hogy bizonyára sok irigye van és kifogásolni kezdték az önkormányzat fellépését, amely sok helyütt ösztönzi a polgárokat a zöldségtermesztésre a házak lapos tetején.

Vannak immár, akik azonnal megálljt parancsolnának a rombolásnak és azt kérik a hatóságoktól ne engedjék semmivé válni a csodálatos alkotást, mi több, engedjék meg, hogy látogatható legyen.

Forrás: MTI 2013. augusztus 15., csütörtök 17:11

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása