pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Lebontatják a felhőkarcoló tetejére illegálisan épített luxusvillát

2013.08.13. 17:45 Pekingi Zsazsa

Hat év kitartó munkája mehet veszendőbe, ha - mint a jelek mutatják - Peking egyik neves orvosának valóban le kell bontania a város nevezetességévé vált építményét, egy 26 emeletes épülettömb tetejére alkotott luxusvilláját.

villa1.jpg

A tulajdonost az interneten megjelent képek "buktatták le", illetve a hatóságok csak ez után kötelezték az illegális építmény - 15 napon belüli - lebontására. Csang Pi-csing (Professzor Zhang) egyébként a legfelső emeleten 340 négyzetméter lakóterület jogos birtokosa.

Az alatta lakók már egy ideje nehezményezték, hogy az "átalakítási" munkálatokat gyakran éjszaka végezték, s Csang arrogánsan reagált a panaszaikra. Az is kiderült, hogy a zaj mellett időnként beázások keletkeztek, de átmeneti gázszivárgást is okozott már a belső-külső rekonstrukció.

A kínai online média és a sajtó hétfőn képes beszámolókat kezdett közölni az egyébként igen látványos, méretes, sziklás hegyoldalt imitáló közegbe épült, szép és dús növényzettel körbevett lakóhelyről.

A többség azonban nem az elismerését és csodálatát, hanem inkább a felháborodását fejezte ki, mondván, hogy egy újabb kiváltságos ember járhat a tilosban, büntetlenül. A lakók is hangosabban kezdtek panaszkodni, hogy félnek, a hozzátoldás megterheli az épület vezetékrendszerét, struktúráját, egyszóval: veszélyes.

Az illetékes Hajtien kerületi hatóság kedden azt közölte, hogy a kétszintes építményt lebontatják, kivéve, ha azt maga a tulajdonos megteszi, vagy igazolja, hogy engedéllyel építkezett. Erre vonatkozó dokumentumokat egyelőre még nem láttak.

Csang Pi-csingnek hagyományos orvoslással foglalkozó vállalkozása van, és korábban tagja volt a kerületi tanácskozó testületnek is. A Beijing Times című lapnak azt nyilatkozta, hogy egyeztetni fog a kerülettel, s tisztázásképpen annyit még hozzátett, hogy szerinte a ráépítést nem lehet villának nevezni, az csupán egy "díszkert".

Forrás: Global Times

MTI 2013. augusztus 13., kedd 14:17

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása