pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Bruce Lee egy új Johnnie Walker reklámban

2013.07.12. 07:00 Pekingi Zsazsa

Bruce Lee CGI egy Johnnie Walker reklámban - az antialkoholista halott művész szeszt árul egy olyan nyelven, amit sosem beszélt.

Bruce Lee közel 40 évvel halála után visszatért, hogy Johnnie Walker Blue Label whisky-t népszerűsítsen egy reklámfilmben. A film persze azonnal megosztotta a szinész rajongótáborát.

Hongkongban a Causeway Bay-en a Crown Plaza Hotelben forgatták a filmet, melyben a hongkongi színész és Bruce Lee hasonmás Danny Chan Kwok-kwan szerepel. A digitálisan megalkotott Bruce Lee arcmozgást másolták Chan arcára és a hangalámondást pedig úgy írták meg, hogy az Lee saját gondolatait, filozófiai nézeteit közvetítse. Lee lánya, Shannon Lee, konzultált a filmes projektnek.

A reklámot vasárnap mutatták be, Lee halálának közelgő 40. évfordulójára.

Bruce Lee hongkongi származású szülők gyermekeként az Amerikai Egyesült Államokban született 1940 november 27-én, de Hongkongban nőtt fel. Tizenhárom éves volt, amikor Yip Man, Wing Chun kung-fu mester tanítványa lett, de ezen kívül más sportokat is űzött, például bokszolt és vívott. 18 évesen visszatért Amerikába, ahol filozófiát tanult. Egyetemi évei alatt tánctanítással, majd harcművészet-oktatással tartotta fenn magát. Első szerepét Hollywoodban a The Green Hornet című televíziós sorozatban kapta. 1970-ben Raymond Chow producer leszerződtette a hongkongi Golden Harvest filmstúdióhoz. Negyedik filmje, A sárkány közbelép premierje előtt, 1973. július 20-án váratlanul halt meg, a boncolás szerint allergiás volt a korábban bevett fájdalomcsillapító egyik összetevőjére. Lee hatással volt a filmművészetre, a harcművészet filmbeli ábrázolására, és számos későbbi rendezőt, színészt inspirált, annak ellenére, hogy csupán négy ilyen jellegű játékfilmet készített. - Wikipedia

A reklámfilm nagy hullámokat vert a Sina Weibo (kínai Twitter) mikroblog oldalakon, ahol többségében pozitív fogadtatásban részesítették, és egy "kínai ikonhoz" méltó és megható megemlékezésnek tartották.

"Ez a film, a komputer grafikák, újraélesztették a legendát!" - írta egy felhasználó.

Néhányan azonban Lee hongkongi és külföldi rajongói közül nem voltak ilyen fogékonyak, és ízléstelennek tartották a dolgot. Nem egy legenda előtti tisztelgésnek tekintették a filmet, hanem puszta reklámnak.

img_content_bluelabel_4.jpg

"Az animáció vitathatatlanul élethű és tényleg úgy néz ki, mint Bruce Lee." - mondta Edwin Lee, hongkongi filmes. "De hogy ezzel egy alkoholt kelljen reklámozni? Szerintem gyalázatos. Ez az ember nem ivott soha. A tény, hogy egy reklámfilmben éled fel újra, amelyben olyan terméket reklámoz amihez soha semmi köze nem volt, erkölcstelen és jól mutatja a marketing romlottságát. Mindez csak azért, hogy a kínai piacra betörhessen a Johnnie?! Ráadásul a hongkongi ikon mandarinul beszél és nem kantoni nyelven."

 Forrás: SCMP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brando 2013.07.12. 23:02:24

Sok baj van ezzel a reklámmal.

Egyrészt túl hosszú, fele ennyi is elég lett volna; másrészt Bruce-nak sokkal karizmatikusabb az igazi hangja mint az idegesítő narrátornak; harmadrészt nem segít az sem, h a feliratot olvasni kell, így a filozófiai mélység picit döcögve jön át.

Hogy valami jót is mondjak: a képi világ rendben van - de ez ma már alap.

10/4
süti beállítások módosítása