pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kivégezték egy gyermekkereskedő banda vezetőjét Kínában

2016.08.17. 12:00 Pekingi Zsazsa

Kivégezték kedden egy nemzetközi gyermekkereskedő hálózat főkolomposát Kínában. A bűnözők egy év alatt több mint 20 csecsemőt és kisgyereket csempésztek Vietnamból Kínába.

gyermekkereskedo_-1.jpg

A 23 fős társaságban egyaránt voltak vietnami és kínai nemzetiségűek.

gyermekkereskedo_-4.jpg

Miután a kicsiket átvitték a határon, a kínai szárazföldön, elsősorban a déli Kuangtung tartományban értékesítették őket. Előfordult, hogy várandós vietnami asszonyokat juttattak a határon túlra, ahol - miután megszülték gyermeküket - eladatták velük.

gyermekkereskedo_-2.jpg

A hatóságok 2011-ben tizenegy gyermeknek akadtak a nyomára, közülük 10 volt vietnami, ők visszakerültek a hazájukba. Az azonosítottak közül a legfiatalabb 10 napos volt, a legidősebb 7 hónapos.

A most kivégzett Huang Csing-hong 1982-ben született Vietnamban és ott is élt. Nemzetiségére a híradások nem térnek ki.

Társait különböző időtartamú szabadságvesztésre ítélték, volt, aki 22 hónap börtönt, más életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

gyermekkereskedo_-3.jpg

Huangra 2014 májusában szabta ki a halálos ítéletet a Kuanghszi-Csuang autonóm területen lévő Fangcsengkang város bírósága. Egyúttal teljes vagyonelkobzásra ítélték. A nő fellebbezett, ám az elsőfokú ítéletet tavaly januárban helyben hagyta az illetékes felsőbíróság, majd ezt tette a legfelsőbb bíróság is.

Kínában nem ritkák a gyermekkereskedéssel kapcsolatos bűnügyek, évente több tízezerre teszik az áldozatok számát. A feketepiacon jellemzően és hagyományosan a fiúgyermeket részesítik előnyben. A kínai törvények szerint három vagy annál több gyermek áruba bocsátásáért tíz évtől életfogytig tartó börtön szabható ki. Súlyos esetben a vádlott halálbüntetéssel is sújtható.

Forrás: MTI, NetEase

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása