pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Peking elégedetlen az új tajvani elnök üzenetével

2016.05.21. 11:00 Pekingi Zsazsa

Pekingnek hiányérzete van az új tajvani elnök beiktatási beszédének azon részével kapcsolatban, amely a kétoldalú viszonyra vonatkozó utalásokat tartalmazza - derül ki a tajvani ügyekért felelős hivatal pénteki közleményéből.

Caj Jing-ven (Tsai Ing-wen), Tajvan első női elnöke a pekingi várakozásokkal ellentétben nem tett konkrét említést arról, hogy tartani akarja-e magát az "egy Kína" elvét rögzítő, úgynevezett 1992-es konszenzushoz. Mindazonáltal utalt rá: tiszteletben tartja "a történelmi tényt", hogy a felek annak idején nézeteltéréseik kiküszöbölésére "kölcsönös megértésre" jutottak.

Caj azt hangoztatta, hogy kormánya a Kínai Köztársaság (Tajvan) alkotmánya és a már létező törvények szellemében felelősségteljes szerepet vállal a Tajvani-szoros két partja közötti béke és stabilitás fenntartásában és "pozitív párbeszédet" szeretne.

Pekingben a jelek szerint nem tudnak mit kezdeni a békülékeny hangvételű, ám mégsem egyértelmű, inkább távolságtartó megfogalmazással. A hivatalos reakció az elégedetlenségről, valamint a folytatódó gyanakvásról árulkodik.

Eszerint Caj nem adott teljes választ arra, hogy miként képzeli el a jövőbeni kapcsolatokat; a beszédben nem volt kifejezett utalás az "egy Kína" koncepciót tartalmazó, "1992-es konszenzus" elfogadására.

Ezzel egy időben - vetették fel a dokumentumban - nem hangzott el konkrét javaslat arra, hogy miként képzeli el a 4 évre mandátumot kapott elnök a Tajvani-szoros két partja közötti kapcsolatok békés és stabil fejlesztését.

Pekingi részről figyelmeztetően leszögezték, álláspontjuk szerint a Tajvan és a kínai szárazföld közötti békére és a kapcsolatok fejlődésére a legnagyobb veszélyt a függetlenség kísérlete, az arra való törekvés jelenti.

"Határozottan gátat fogunk vetni minden szeparatista cselekménynek, a tajvani függetlenségre törekvés bárminemű kísérletének" - hangoztatták.

Az Egyesült Államok helyszínen lévő diplomáciai képviselője Caj beiktatása után gratulált és közölte, hogy Washington kész az új tajvani kormánnyal, valamint a politikai pártokkal és a civil szervezetekkel a kapcsolatok szorosabbra fűzésére.

Az Egyesült Államok nem hivatalos delegációval képviseltette magát a pénteki eseményen, amelyen helyi sajtójelentések szerint mintegy 20 ezren vettek részt.

Külföldről a hasonló eseményekhez képest rekordszámban, körülbelül 700-an mentek el a beiktatásra, összesen 59 országból. A külügyi tárca tájékoztatása szerint mind a 22 állam képviseltette magát, amellyel Tajvannak diplomáciai kapcsolata van, közülük 6 (Kiribati, a Marshall-szigetek, Nauru, Palau, Paraguay és Szváziföld) államfői szinten. Vatikánt - amely az egyedüli európai állam Tajvan diplomáciai partnerei között - Joseph Chennoth érsek, Japánban akkreditált apostoli nuncius képviselte. 

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Videó: YouTube / Trending Taiwan

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása