pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Íme a 85 ezer forintos húsleves

2016.04.27. 09:00 Pekingi Zsazsa

Sokan szeretjük a finom marhahúslevest. De vajon annyira, hogy hajlandóak lennénk egy tálért 2000 jüant (85 ezer forintot) is fizetni? Nos, ez az egyszerű ázsiai étel egy átlagos kinézetű, kis 200 négyzetméteres tajvani étteremben bizony ennyibe kerül, de mi lehet ennek az oka? FRISSÍTVE

marhahu_sleves_tajvan_dra_ga-4.jpg

A történet a Kínában született Wang úrral kezdődik, aki 1990-ben megnyitotta saját kis tésztaleves éttermét, amiből pár éven belül hihetetlen sikeres vállalkozás lett. Ezek után Wang nem lazított, hanem kutatómunkába kezdett, szerette volna megtudni a tökéletes marhahúsleves elkészítésének a módját, kezdve a legjobb hús kiválasztásával, egészen a célnak legmegfelelőbb konyhai eszközök beszerzéséig.

marhahu_sleves_tajvan_dra_ga-1.jpg

A kutatómunka láthatóan (és ízlelhetően) jó eredménnyel zárult - mára Japánból, Ausztráliából, Amerikából és Brazíliából szerzi be a méregdrága húsokat, minden alapanyagot a legmagasabb minőségűből.

marhahu_sleves_tajvan_dra_ga-3.jpg

A marhahúst precízen feldolgozza és megfelelő formára vágja, majd a hat különféle ízű húslevest más-más marhahús résszel készíti el. Emellett a levesekhez 20 féle tésztát is kínál vendégeinek.

marhahu_sleves_tajvan_dra_ga-2.jpg

"Negyvenéves koromtól azon dolgoztam, hogy a legjobb marhahúslevest főzzem meg. Csak a minőségre koncentráltam, és nem a mennyiségre. A legjobb ízűt a legjobb alapanyagokból szerettem volna elkészíteni. A világ legjobb tésztaleves éttermét akartam megcsinálni" - mondta.

Forrás: Sanghaiist, Fotók: Sina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2016.04.27. 14:15:21

Szerintem megéri, pláne hogy 20 féle tésztából lehet válogatni.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.04.27. 14:15:53

Milyen húsok, milyen fűszerek, milyen tészták. Mert ez így csak egy beharangozó.

2016.04.27. 14:31:32

A cikk így pont nem arról szól, amiről kellene. Már csak az (x) hiányzik a végéről.

lionking 2016.04.27. 17:01:17

hát igen Ettől még semmit nem sikerült megtudni, hogy mi a manótól kerül ilyen drágába
Mert a 20 féle tészta a 8 féle marhahús a 8 féle levesbe még nem indokol semmit az árra vonatkozólag, de még a marhahús beszerzési helye sem-annyira - de hát ez tuti egy figyelemfelkeltő reklám, ami annyiban téves, hogy nem hinném, hogy sokan fognak emiatt Tajvanba jegyet váltani és megenni egy tál leves a repülőjegy árában

Sir Mortzosch 2016.04.27. 18:41:54

gondolom Wagyu/kobei marha, Blonde d'Aquitaine, fekete angus ...

monddazigazatmar 2016.04.27. 20:00:09

Erős Pista nélkül nem ér az a leves egy kalap szart sem

szmmm 2016.04.27. 20:06:18

nagyanyám huslevesénél ugysincs jobb, pedig ö kétezerböl föz egy fazékkal.
süti beállítások módosítása