Sokan szeretjük a finom marhahúslevest. De vajon annyira, hogy hajlandóak lennénk egy tálért 2000 jüant (85 ezer forintot) is fizetni? Nos, ez az egyszerű ázsiai étel egy átlagos kinézetű, kis 200 négyzetméteres tajvani étteremben bizony ennyibe kerül, de mi lehet ennek az oka? FRISSÍTVE
A történet a Kínában született Wang úrral kezdődik, aki 1990-ben megnyitotta saját kis tésztaleves éttermét, amiből pár éven belül hihetetlen sikeres vállalkozás lett. Ezek után Wang nem lazított, hanem kutatómunkába kezdett, szerette volna megtudni a tökéletes marhahúsleves elkészítésének a módját, kezdve a legjobb hús kiválasztásával, egészen a célnak legmegfelelőbb konyhai eszközök beszerzéséig.
A kutatómunka láthatóan (és ízlelhetően) jó eredménnyel zárult - mára Japánból, Ausztráliából, Amerikából és Brazíliából szerzi be a méregdrága húsokat, minden alapanyagot a legmagasabb minőségűből.
A marhahúst precízen feldolgozza és megfelelő formára vágja, majd a hat különféle ízű húslevest más-más marhahús résszel készíti el. Emellett a levesekhez 20 féle tésztát is kínál vendégeinek.
"Negyvenéves koromtól azon dolgoztam, hogy a legjobb marhahúslevest főzzem meg. Csak a minőségre koncentráltam, és nem a mennyiségre. A legjobb ízűt a legjobb alapanyagokból szerettem volna elkészíteni. A világ legjobb tésztaleves éttermét akartam megcsinálni" - mondta.
Forrás: Sanghaiist, Fotók: Sina
Anselmo 2016.04.27. 14:15:21
Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.04.27. 14:15:53
2016.04.27. 14:31:32
lionking 2016.04.27. 17:01:17
Mert a 20 féle tészta a 8 féle marhahús a 8 féle levesbe még nem indokol semmit az árra vonatkozólag, de még a marhahús beszerzési helye sem-annyira - de hát ez tuti egy figyelemfelkeltő reklám, ami annyiban téves, hogy nem hinném, hogy sokan fognak emiatt Tajvanba jegyet váltani és megenni egy tál leves a repülőjegy árában
Sir Mortzosch 2016.04.27. 18:41:54
monddazigazatmar 2016.04.27. 20:00:09
szmmm 2016.04.27. 20:06:18