pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Nemsokára Wi-Fi is lesz a pekingi klotyókban

2016.04.26. 10:30 Pekingi Zsazsa

A komfortérzetet javító, a szolgáltatás színvonalát emelő, egyben környezetbarát megoldásokkal, sőt egyes helyeken wifivel látják el az új nyilvános illemhelyeket a kínai fővárosban - jelentette be a pekingi önkormányzat hétfőn.

wc_ki_na_terv.jpg

Egy pekingi WC terve - ECNS

A több mint húszmilliós metropolisz két külső kerületében Tungcsouban és Fangsanban épülő mintegy száz új létesítményt olyan pihenőhelyekké alakítják, ahol az elektromos eszközök, telefonok, illetve kerékpárok töltésére is lehetőség nyílik, az ott időzők az internethálózatra ingyenes wifin keresztül kapcsolódhatnak rá és a felállított bankautomatákat is használhatják.

A helyiségekben babaüléseket szerelnek fel a kisgyermekes anyák kényelmét szolgálva - közölte Csi Jang az önkormányzat illetékese a Hszinhua hírügynökségnek. Hozzáfűzte, e helyek kialakítására, megépítésére 50 ezer és 100 ezer jüan (2,1-4,2 millió forint) közötti összeget szánnak.

wifi_toalett_ki_na.jpg

Egy pekingi klotyó még 2015-ből. Wifi, ATM és telefontöltők - AFP

A pekingi városvezetés most arról is döntött, hogy a már meglévő nyilvános illemhelyek felújításakor megoldják az építmények akadálymentesítését, valamint a gyermekekre is gondolnak. Gondoskodnak az épületek szellőztetéséről és légkondicionáló berendezésekkel a viszonylag kiegyensúlyozott hőmérsékletről.

Pekingben a múltban is már indítottak hasonló, az adott kor fejlettségéhez alkalmazkodó "toalett-forradalmakat", az elsőt 1965-ben, amit egy-egy újabb követett 1989-ben, 1994-ben, majd 2002-ben. A szakemberek ezúttal azt is hangsúlyozták, szükségesnek látják a nyilvános illemhelyek új szabványát írásba foglalni. Ezekből a városban 10 ezer emberre átlagosan 5,77 jut, több mint országosan.

A legutóbbi országos kampányt még 2015-ben indították, mivel a nyilvános illemhelyek hiányát, illetve a meglévők minőségét a kínai idegenforgalmi szolgáltatások leggyengébb pontjának ítélték és ítélik meg a területet felügyelők.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása