pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Szegény nagyi tévedésből egy internetes játék hatalmas karaktere előtt imádkozott

2016.04.08. 07:30 Pekingi Zsazsa

Egy idős kínai hölgy úgy gondolta alázatosan a földre borul és imádkozik az ősi istenekhez, de szegény nem vette észre, hogy a szobor, ami előtt letérdelt az igazából már az új kor bálványa.

ja_te_k_figura_hoz_ima_dkozott_ido_s_ne_ni-1.jpg

A fotókon - amik egy internetkávézóból származnak - jól látszik, hogy a hölgy térdepel és füstölőt éget a szobor előtt, ami nagyon hasonlít Guan Yu tábornokra a Három Királyság idejéből, aki a Shu-Han királyságot védte a két másik királyság, Cao-Wei és a Keleti-Wu ellen. Guan Yu az egyik legismertebb "ember", aki a lojalitást és az igazságot képviseli a kínai történelemben. Valójában azonban a szobor Garen-t ábrázolja a League of Legends online játékból.

ja_te_k_figura_hoz_ima_dkozott_ido_s_ne_ni-2.jpg

Garen, a vitéz harcos,  a demaciai hadsereg büszkesége és a Rettenthetetlen Előőrs vezetője, a demaciai erkölcs mintaképe.

ja_te_k_figura_hoz_ima_dkozott_ido_s_ne_ni-3.jpg

„Az ellenfél megölésének leghatékonyabb módja, ha keresztülvágod a mellette állót” - vajon ki mondhatta, Garen vagy Guan Yu?

A játékfigurához imádkozó idős hölgy képei természetesen meghatották a kínai internetezőket.

"Igazán sajnálom szegényt. Lehet, hogy a családja váratlan bajba került és segítségért folyamodott" - írta valaki.

"Amíg érzései őszinték, az igazi isten meg fogja hallgatni és segíteni fog" - biztatta másvalaki a hölgyet.

garen.jpg

A League of Legends egy akciódús online versenyjáték, ami a valós idejű stratégiai játékot szerepjátékos elemekkel vegyíti. Két, nagy erejű és különböző játékstílust képviselő hősökből álló csapat méri össze a tudását több csatamezőn és játékmódban. A hősök folyamatosan bővülő köre, a gyakori frissítések és az élénk versenyközösség teszi megunhatatlanná a League of Legends játékot a különböző tudásszintű játékosok számára.

"Aki szuvenírt akar hazahozni Kínából az szinte azonnal szembetalálkozik a hosszú szakállas guan dao-s boddhisatva szobrával, ő nem más mint Guan Yu (关羽). Születésének ideje nem világos de 219 őszén halt meg. A három királyság románcából ismerjük életének jelentős részét. Xie megyében született, Hedong városában (mai Yucheng). A késő Qin dinasztia idején megtalálták a sírját és mint kiderült értelmiségi családból származott, ellentétben a könyvben leírtaktól.

guan_yu.jpeg


Szülőhelyét el kellett hagynia mert egy helyi hivatalnokot kegyetlensége miatt megölt, ekkor lehetett 23 körül. Majd 5 évvel később csatlakozott Liu Bei-hez aki sereget toborzott a Sárga-szalagos felkelés leverésére, találkozásuk napján Guan Yu, Liu Bei és Zhang Fei testvériséget fogadtak. Harcban nem akadt párja." - Endless East

Forrás: Shanghaiist, Fotók: Sina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása