pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Csárdás és huszárok az EU pekingi képviseletén

2016.03.23. 09:00 Pekingi Zsazsa

Magyarországgal a főszerepben, énekkel és néptánccal indították útjára az európai kulturális intézetek szövetsége (EUNIC) kínai klaszterének európai kultúrát népszerűsítő programsorozatát, az Eunic Europe-ot az Európai Unió pekingi képviseletén kedden.

csa_rda_s_e_s_husza_rok_peking-2.jpg

Kecskés Gergő néptáncos és Nagyné Majláth Emese táncol az Európai Unió pekingi képviseletén abból az alkalomból, hogy Magyarországgal a főszerepben az európai kultúrát gyerekeknek bemutató programsorozatot indítottak kedden a kínai fővárosban.

A most elindított programsorozat a Kínában található kulturális intézetek és képviseletek összegfogásával elsősorban a gyerekek, a családok számára mutatja be Európa értékeit. A képzőművészet, a zene, a tánc, a film mellett konyhaművészeti remekekkel is készülnek hat ország kulturális képviseletei, hogy a kínaiakhoz közelebb vigyék az európai világot.

Hans Dietmar Schweisgut, az Európia Unió kínai nagykövete a főként kínai meghívottak előtt az európai kultúráról és identitásról szólva az összetartozó kultúrák sokszínűségét emelte ki.

A kezdeményezés ígéretes példa arra, hogy a civilizációk közti párbeszédre a kultúrát hívják segítségül - fogalmazott a diplomata.

Mint mondta, szorosabbá akarják fűzni a különböző országokban élő emberek kapcsolatait, hogy elősegítsék egymás jobb megismerését, megértését.

Szilas Cecília, Magyarország pekingi nagykövete többek közt a gyerekeknek, a jövő nemzedékének rendkívül fontos szerepét emelte ki e kapcsolatépítésben. Utalt rá, hogy a Pekingi Magyar Kulturális Intézet ezért is vonja be alapításától kezdve tudatosan programjaiba a kicsiket, mutatja be nekik a magyar kultúra étékeit, a hagyományokat, szokásokat.

csa_rda_s_e_s_husza_rok_peking-3.jpg

Hans Dietmar Schweisgut (k) az EU nagykövete, Szilas Cecília (b3) Magyarország pekingi nagykövete, Nagyné Majláth Emese (j2) és Kecskés Gergő (b2) népi táncosok, valamint Székely Tibor (j1) és Pénzes Gábor (b1) hagyományőrző huszárok csoportképe az Európai Unió pekingi képviseletén abból az alkalomból, hogy Magyarországgal a főszerepben az európai kultúrát gyerekeknek bemutató programsorozatot indítottak kedden a kínai fővárosban.

Buslig Szonja Andrea, a pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatója és a rendezvények házigazdája, egyben az EUnic EUrope kulturális együttműködés hálózatának soros elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az uniós tagországokat összefogó szervezetük 2006-ban alakult, 28 országból 35 tagjuk van. Nem kormányzati szervezet módjára működnek, tevékenységük a nyelvtől az oktatáson át a tudományig a kultúrák közti párbeszéd formáinak széles spektrumát képviseli.

"Az európai, benne a magyar kultúra értékeit közvetítjük, adjuk tovább" - mondta. Saját tapasztalatából idézve beszámolt arról, hogy a magyar intézetben mára sikerült a gyerekeket kísérő felnőtteket is bevonniuk, a kínai csemeték nagy részét már mindkét szülője hozza, hogy a család együtt érezze jól magát a magyaros környezetben.

csa_rda_s_e_s_husza_rok_peking-1.jpg

Nagyné Majláth Emese kalotaszegi népdalt ad elő kínai újságírók előtt az Európai Unió pekingi képviseletén abból az alkalomból, hogy Magyarországgal a főszerepben az európai kultúrát gyerekeknek bemutató programsorozatot indítottak kedden a kínai fővárosban.

A megnyitón felcsendült egy kalotaszegi népdal Nagyné Majláth Emese előadásában, Kecskés Gergő néptáncossal pedig csárdást és nagykunsági táncot rophattak a megjelentek.

Az eseményen jelen volt két, teljes díszbe öltözött hagyományőrző huszártiszt, Székely Tibor és Pénzes Gábor is, akik már több nagy sikerű előadást tartottak Pekingben.

Forrás és fotók: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása