pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Új barlangtemplom nyílt meg különleges szobrokkal Közép-Kínában

2016.03.11. 08:00 Pekingi Zsazsa

Újabb buddhista sziklatemplomot nyitottak meg a közép-kínai Honan tartomány világhírű Lungmen-barlangjainál, benne 29 arhat (megvilágosodott) szobrát csodálhatják meg csütörtöktől a látogatók.

sziklatemplom_arhat_ki_na-4.jpg

A Kancsing-templom embernagyságú szobrai a Tang-dinasztia (618-907) idején, egy buddhista kínai császárnő uralkodása alatt készültek, a máig fennmaradt hasonló szobrok közül ezek a legszebb munkák és ezek vannak a legjobb állapotban. A barlangtemplom a felújítás és a régészeti kutatások miatt korábban nem volt nyitva a turisták előtt.

sziklatemplom_arhat_ki_na-1.jpg

A "világi szenvedés által megvilágosodott" buddhista szenteket a legkülönbözőbb testhelyzetben és érzelmi állapotban formázták meg. Ezek az alkotások a korábbi sztereotípiákkal ellentétben az arhatokat élénk alakokként mutatják be, élethűen - jegyezte meg a Hszinhua hírügynökségnek Lu Vej, a helyi kutatóműhely igazgatója.

sziklatemplom_arhat_ki_na-3.jpg

A szobrokat a kutatók és a restaurátorok gondosan megtisztították, megerősítették és digitális modellt készítették róluk, ami a jövőben segítheti helyreállításukat. A barlangot infravörös kamerákkal és egyéb műszerekkel szerelték fel, amelyek a levegő páratartalmát és a hőmérsékletet is figyelemmel kísérik.

sziklatemplom_arhat_ki_na-2.jpg

A templom építtetése Vu Cö-tien (624-705) korszakához kötődik. Ő volt az egyetlen buddhista császárnő a buddhizmus virágzásának és a Buddha-szobrok kultuszának időszakában.

sziklatemplom_arhat_ki_na-5.jpg

Az egykori császári fővárostól, Lojangtól délre, 12 kilométerre található világörökségi területen, a Lungmen (Sárkány-kapu) sziklatemplomoknál 494-ben kezdődtek az építkezések. A több mint 2300 barlangban körülbelül 110 ezer szobor kapott helyet. A területen az évszázadok során 80-nál több sztupa is épült és 2800 feliratos táblát is kifaragtak.

Forrás: MTI / Peking, Fotók: Xinhua

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása