pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Felgyújtotta magát egy fiatal tibeti szerzetes Szecsuanban

2016.03.02. 15:00 Pekingi Zsazsa

Felgyújtotta magát egy fiatal tibeti buddhista szerzetes, nem sokkal a kínai parlament és népfront éves ülésszakának kezdete előtt Szecsuan tartomány nyugati részén.

kalszan_vangdu.jpeg

Kalszan Vangdu még hétfőn követett el öngyilkosságot a nagyrészt tibetiek lakta Kardze prefektúra Recokha kolostorának közelében, de a tibeti eseményekről rendszerint exkluzív információkkal rendelkező, washingtoni székhelyű Szabad Ázsia Rádió (SZÁR) csak szerdán számolt be róla.

A rádió szerint Kalszan Vangdu önégetése a Tibet teljes függetlensége melletti kiállás volt.

A fiatalember kórházba szállításakor halt meg.

A SZÁR úgy tudja, hogy hétfőn Indiában is felgyújtotta magát egy 16 éves tibeti fiatal; ő súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte az öngyilkossági kísérletet. A kórházból azt üzente, szeretné, ha a dalai láma sokáig élne és elérné Tibet számára a függetlenséget.

Tibeti emigráns források szerint az elmúlt öt évben legalább 113 tibeti gyújtotta fel magát, akciójukba többségük belehalt. A SZÁR szerint 2009 óta 144-en csatlakoztak az önégetőkhöz.

Kínai és helyi tibeti vezetők gyakran hangoztatott véleménye szerint a többségükben fiatal embereket a Tibet függetlenségét hirdető határon túli "felbujtóik" rejtett politikai céljaikért küldik a halálba, feláldozva őket ügyük napirenden tartása érdekében.

A "tibeti felkelés napjához", március 10-éhez kötődően Kínában fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be. Ebben az időszakban, amely egybeesik a kínai parlament éves ülésszakának idejével, a múltban több erőszakcselekményt követtek el, és tüntetéseket is szerveztek. Ezek közül a legsúlyosabbak a halálos áldozatokat is követelő 2008-as zavargások voltak.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotó: RFA (SZÁR)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása