pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Megérkezett a kínai határhoz az első ukrán tehervonat, amely kikerüli Oroszországot

2016.02.02. 11:00 Pekingi Zsazsa

Elérte a kínai határt az első ukrán tehervonat, amely Oroszországot elkerülve az úgynevezett Selyemúton, azaz Grúzián, Azerbajdzsánon és Kazahsztánon haladt át célállomásáig - közölte hétfőn honlapján az ukrán infrastrukturális minisztérium.

ukra_n_vonat_a_ki_nai_hata_ron-1.jpg

A tájékoztatás szerint az út 15 és fél napig tartott a tervezett 11-12 nap helyett. A Fekete-tengeren ugyanis vihar tartotta fel a kompot, ezután pedig az egyik kazahsztáni állomáson kellett hosszabb ideig vesztegelnie a vonatnak.  

A 20 konténerből és tíz vagonból álló vasúti szerelvényt január 15-én indították útjára a dél-ukrajnai Illicsivszkből ünnepélyes keretek között, Andrij Pivovarszkij infrastrukturális miniszter jelenlétében.

ukra_n_vonat_a_ki_nai_hata_ron-2.jpg

Jelenleg a vonat Kína határán áll a kazahsztáni Dosztik (Druzsba) állomáson. Ez a szerelvény végállomása, itt rakodják ki az ukrán árut, amelyek Kína iparvárosaiba, Kuangtungba, Csungkingba, Csiangszuba folytatják tovább útjukat, majd megrakodják a vonatot a visszafelé tartó áruval. Azt, hogy mit szállított Kínába, illetve visszafelé mit hoz a vonat, a tárca nem hozta nyilvánosságra.

Ukrajna azután kényszerült megoldást találni Oroszország kikerülésére, miután Moszkva január 4-től megtiltotta az ukrán termékek tranzitját az ország területén keresztül, válaszul arra, hogy január 1-jén hatályba lépett a szabadkereskedelmi megállapodás az Európai Unió és Ukrajna között.

ukra_n_vonat_a_ki_nai_hata_ron-3.jpg

Andrij Pivovarszkij miniszter korábban kijelentette, hogy árát tekintve a vasúti szállítás a Selyemúton versenyképes az Oroszországon át történő szállítással, ugyanakkor összeget nem mondott. Olekszandr Kava volt helyettes infrastrukturális miniszter szerint viszont legalább a kétszeresébe kerül, konténerenként csaknem nyolcezer dollárba.

Forrás: MTI / Kijev / Kovács Andrea, Fotók: Azertag, Unian, India

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása