pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Szovjet ügynökök Mao kakájában turkáltak, hogy többet tudjanak meg róla

2016.01.30. 09:15 Pekingi Zsazsa

Egy titkos küldetés, amely körül a szó szoros értelmében nem volt tanácsos szaglászni: a sztálini Szovjetunióban titkosügynökök az országba látogató külföldi méltóságok, köztük a baráti Kínai Népköztársaság első embere, Mao Ce-tung ürülékében vájkálva próbáltak meg többet megtudni róluk pszichológiai kórképükhöz egy volt ügynök szerint.

mao_kaka-1.jpg

Mao Ce-tung 1949 telén utazott Moszkvába, ahol nemcsak az ő, hanem beleinek mozgását is nyomon követték a helyi titkosszolgák. A kommunista Kína vezérének tíznapos látogatása előtt különleges vécéket állítottak üzembe, amelyek segítségével a politikus székletét titkos dobozok, és nem a csatornák nyelték el - írta pénteken a The Daily Telegraph című brit lap orosz forrásokra hivatkozva.

Mao ürülékét aztán kicsempészték elemzésre - állítja Igor Atamanyenko egykori szovjet ügynök. "Akkoriban nem voltak olyan lehallgató készülékek, mint ma, ezért a specialistáink a leghóbortosabb ötletekkel álltak elő arra vonatkozóan, hogy miként gyűjtsenek információkat" - magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy a szovjet tudósok mit is reméltek megtudni Mao Ce-tung és más külföldi vezetők székletéből, Atamanyenko a BBC-nek azt válaszolta: "Például azt, hogy ha valakinek a mintájában magas volt a triptofán szintje, az annak a jele volt, hogy az illető nyugodt és megközelíthető". Ez az aminosav hozzájárul a jó kedélyállapothoz. "A káliumhiány az ürülékben viszont arra utalt, hogy a személy, akitől a minta származott, ideges természet és álmatlanságban szenved" - sorolta a volt ügynök.

Igor Atamanyenko szerint a különleges laboratóriumot maga Lavrentyij Berija, 1938 és 1953 között a szovjet titkosszolgálat vezetője felügyelte.

Úgy tűnik, Sztálin utódja, Nyikita Hruscsov nem osztotta elődje lelkesedését a kémkedés e fajtája iránt, amelyet a Komszomolszkaja Pravda című orosz újság szerint hatalomra kerülése után nem sokkal lehúztak a vécén.

Forrás: MTI / London, Budapest

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.snɯıɹd snɔlns 2016.01.30. 09:56:20

pekingi "kacsának" elmegy.
a nyugati úságírás is a kacsákból él, nem csak a miénk.
ha már a szovjet ügynökök hozzáférhettek maó szarához amit azért magunk közt szólva még személyi védelem nélkül is elég nehéz megszerezni, életszerűbb lett volna őt magát elrabolni és aztán mockvában analizálgatni.
süti beállítások módosítása