pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A Hudec-féle sanghaji metodista templomban énekelt az Angelica leánykar

2016.01.26. 08:00 Pekingi Zsazsa

Nagy sikerű, telt házas koncertet adott az Angelica leánykar a múlt hétvégén Sanghajban a Hudec László tervezte Moore Memorial Churchben.

sanghaj_angelica_ko_rus-0.JPG

Gráf Zsuzsanna Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas karnagy a koncert után az MTI-nek elmondta: az akusztika, a hangulat, a hely atmoszférája kiváló volt, a közönség nyitottan és rendkívül érzékenyen reagált, "szinte velünk rezdültek".

sanghaj_angelica_ko_rus-1.JPG

Liszt, Bartók és Kodály művei mellett előadták kortárs szerzők, mint például Kocsár Miklós, Gyöngyösi Levente és Tóth Péter zeneszerző darabjait is. Ráadásként a Rózsa, rózsa szeretlek című kínai slágerrel örvendeztették meg a kínai közönséget.

sanghaj_angelica_ko_rus-2.JPG

Az 58 tagú leánykarból tizenketten utaztak el Sanghajba: a "nagyobbak", vagyis az egyetemisták, zeneakademisták alkották az együttest. Ez volt karnagyukkal együtt az első kínai szereplésük.

sanghaj_angelica_ko_rus-3.JPG

A különös hangulatot árasztó metodista templomban mintegy nyolcszázan gyűltek össze, hogy meghallgassák az alkalomra válogatott 27 művet. "A jegyeket két nap alatt elkapkodták, voltak, akik álltak és sajnos sokan, akik jegy nélkül érkeztek és már nem juthattak be" - közölte Szentmártoni Lívia, a szervező sanghaji magyar főkonzulátus szakdiplomatája.

sanghaj_angelica_ko_rus-4.JPG

Elmondta, hogy a helyszínt tudatosan választották. Hudec László, a századfordulón élt magyar építész több mint száz épületet tervezett, ezekből több mint 60 áll még Sanghajban. Két ikonikus épülete, a Park Hotel és a Moore Memorial Church a város központjában, a People's Square oldalában található. A jelenlévők is átérezték annak jelentőségét, hogy a magyar kultúra napjának kulturális eseményére épp egy Hudec-épületben került sor - fogalmazott Szentmártoni Lívia.

A kínai fővárosban ugyancsak egyedi kulturális programra hívták az érdeklődőket a Magyar Kulturális Intézetbe. Kiss Barna és barátai pekingi zenés verses estjén a Kínában jól ismert Petőfi Sándor és a kínai versek magyar fordítójaként is számon tartott Weöres Sándor megzenésített verseivel szórakoztatták a megjelenteket.

Forrás: MTI / Peking / Sanghaj / Trebitsch Péter, Fotók: Sanghaji Főkonzulátus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása