pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kínaiaké a Batman és a Jurrasic World

2016.01.13. 08:00 Pekingi Zsazsa

Először kerül kínai kézbe egy hollywoodi filmstúdió: a Wanda Group kedden jelentette be, hogy 3,5 milliárd dollárért, vagyis 1019 milliárd forintért megvásárolja a Legendary Entertainmentet, ahol olyan filmek születtek, mint a Batman.
wanda_legendary-1.jpg

A Wanda, amelyet Kína egyik leggazdagabb üzletembere, a 62 éves Vang Csien-lin vezet, rendkívül gyorsan terjeszkedik a filmiparban. 2012-ben felvásárolta az amerikai AMC mozihálózatot, és Kína keleti részén egy nyolcmilliárd dolláros filmstúdió-komplexum létrehozásán fáradozik.
wanda_legendary-3.jpg
A hollywoodi stúdió átvételével a Wanda immár a filmipar teljes egészében - a produkció, a forgalmazás és a bemutatás terén is - megvetette a lábát. A Kína északkeleti részén fekvő Talien kikötővárosban működő vállalatnak a szállodaiparban, a kereskedelemben és az ingatlanüzletben is vannak érdekeltségei.
wanda_legendary-4.jpg
A Legendary stúdiójában olyan filmek készültek, mint a Batman-trilógia, az Eredet és a Másnaposok. A stúdió szerint filmjei világszerte több mint 12 milliárd dollárt, vagyis 3500 milliárd forintot kerestek. "A Wanda segít kiterjeszteni a Legendary piaci lehetőségeit, különösen a gyorsan fejlődő kínai piacon" - fogalmazott a vállalat közleménye.
wanda_legendary-8.jpg
A stúdió élén továbbra is Thomas Tull áll majd. "A Wanda és a Legendary egy teljesen új nemzetközi szórakoztatóipari vállalatot hoz létre" - közölte Tull.
wanda_legendary-2.jpg
Vang vagyona a leggazdagabb kínaiak listáját közlő Hurun Report szerint 34 milliárd dollárra, azaz 9898 milliárd forintra rúg.
wanda_legendary-7.jpg
A kínai vállalatok az elmúlt évben 11 milliárd dollárt (3202 milliárd forintot) fektettek be az USA-ban a washingtoni American Enterprise Institute kutatója, Derek Scissors szerint. A teljes befektetés 2005 óta meghaladja a 93 milliárd dollárt (27 ezer milliárd forintot).
Forrás: HVG - MTI, Fotók Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása