pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Látta valaki ezt az embert? Eltűnt a kínai Warren Buffett

2015.12.11. 16:30 Pekingi Zsazsa

Idegesen reagáltak a kínai értékpapírpiacok pénteken arra a hírre, hogy nem elérhető az ország egyik leggazdagabb és legígéretesebb befektetési nagyvállalata, a Fosun alapító elnöke. A cég kérésére a hongkongi tőzsdén felfüggesztették a Fosun-részvények  kereskedését - jelentette számos kínai hírportál pénteken.

guo_guangchang-1.jpg

A cég amerikai, tőzsdén kívüli piacon forgó részvényeinek árfolyama a hírre 6,6 százalékot esett, a sanghaji tőzsde pedig kéthetes mélyponton zárt.

A Fosun International központjában Kuo Kuan-csang "eltűnését" megerősítették, Kuo esetleges hollétéről azonban nem nyilatkoztak. Mindössze annyit közöltek, hogy munkájuk a normális mederben folyik.

A Cajhszin pénzügyi, gazdasági magazin internetes oldalán helyi idő szerint csütörtökön este tette közzé, hogy képtelen elérni a Fosun Group fejét. A média spekulációi szerint feltételezhető, hogy Kuót is elérte az országban folyó korrupcióellenes kampány.

guo_guangchang-2.jpg

A dúsgazdag üzletember már évekkel ezelőtt vesztegetési gyanúba keveredett, amikor sajtóhírek szerint befolyásos tisztségviselőket környékezett meg, haszon, szívesség reményében. Kuo tagja a kínai népfront országos bizottságának.

A Fosunt agresszív nemzetközi terjeszkedéssel jellemzik, számos külföldi befektetése van. Legutóbb a Club Med üdülési csoport részvényeinek megvásárlásával került a nemzetközi sajtóba, arra 939 millió eurót költött.

A Forbes magazin márciusi jelentése szerint a Fosun International már négy dollármilliárdost adott Kínának. Közülük is a legtehetősebb a 48 éves Kuo Kuan-csang, akinek akkori vagyonát 5,9 milliárd dollárra tették, míg ügyvezető alapítótársa, Liang Hszin-csün 2,2 milliárddal követte. A többiek épphogy átlépték a milliárdos küszöböt. Mind a négyen a sanghaji Fudan Egyetemen végeztek és 1992-ben alapították a Fosunt.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotó: Forbes, China Daily

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása