pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Rekordszámú újszülött panda maradt életben idén

2015.10.26. 12:30 Pekingi Zsazsa

Rekordszámú újszülött panda maradt életben az idén, az eddig világra jött 26-ból 23-an egészségesen fejlődnek a világ legnagyobb pandatenyésztő központjában, a délnyugat-kínai Szecsuanban - közölte a kínai média vasárnap.

panda_kolykok-1.jpg

A korábbi rekordot 2013-ban állították be, abban az évben 20 új jövevénnyel gyarapodott a helyi pandaközösség. Az idei új bocsokkal, köztük a szintén rekordnak minősülő kilenc ikerpárral együtt a csengtui tenyésztő- és kutatóközpont területén 218 óriáspanda él.

panda_kolykok-2.jpg

A helyi szakemberek szerint a kivételes idei szaporulat a mesterséges megtermékenyítés tökéletesedésének, a külföldi állatkertekkel folytatott szakmai konzultációnak, a tenyésztésbe vonható alanyok egyre nagyobb választékának és az ezzel járó előnyöknek tulajdonítható.

panda_kolykok-3.jpg

A pandáknak otthont adó központ a hétvégén közszemlére bocsátott az idén érkezettekből 13-at, közük hat ikertestvért, így az eseményről értesült civilek is találkozhattak velük.

panda_kolykok-4.jpg

Patrick Haverman, az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) képviseletében Csengtuban az alkalmat megragadva a vadon élő állatok védelmére hívta fel a nemzetközi közösséget és bejelentette, hogy az egyik - szeptemberben született - pandaikerpárnak az anyját, a 14 éves Csinhót az UNDP jelképének választották.

panda_kolykok-5.jpg

Napjainkban kevesebb mint 2 ezer panda él vadon elsősorban Szecsuan és Senhszi tartományok bambuszerdeiben, és körülbelül 400-an vannak fogságban a világon.

Veszélyeztetett élőhelyeikről épp a héten tett közzé jelentést a Greenpaece környezetvédelmi szervezet. Állításaik szerint a pandák és más vadak természetes életterét, a ritka növényzetet erdőirtások veszélyeztetik.

Ráadásul az elmúlt két évben csaknem 1300 hektár területen vágtak ki fákat olyan vidékeken, amelyeknek egy része az UNESCO világörökségi listáján szerepel. A dokumentum szerint egyes részeken haszonnövények termesztésébe kezdtek.

Kína eddigi legnagyobb területen végzett pandanépszámlálása során, három tartomány erdőiben 268-nal több pandát találtak, mint tíz évvel ezelőtt. Az idén közzétett adatok szerint a pandák kétharmada az ország 67 természetvédelmi területén, csaknem 2,6 millió hektáron él, a területük nagyjából 12 százalékkal bővült.

Az óriáspandákról közismert, hogy szexuálisan nem számítanak aktívnak, ezért nem is szaporák. A vadon élő nőstények évente egyszer esnek teherbe és legfeljebb három bocsnak adnak életet. A fogságban élőknél ennél rosszabb az arány.

Forrás: MTI / Peking, Fotók: Xinhua / Xue Yubin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása