Szeptember 15-én Huai'nanban, Anhui tartományban egy a kínai cég több mint 50 alkalmazottja 7 óra alatt készített el egy 3,64 méter hosszú, 3,62 méter széles és 0,4 méter magas hatalmas 8 tonnás tofu tömböt amit később több mint ezer turista el is fogyasztott... és eldobált!
A tofu egy kínai eredetű élelmiszer, melyet szójatej megaltatásával és a visszamaradt „túró” összenyomásával készítenek. Magyarul hívják még szójasajtnak. A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része a japán, koreai és a délkelet-ázsiai országok konyhájának. Mára az egész világon széles körben elterjedt, magas fehérjetartalma miatt főleg a vegetáriánusok étrendjében foglal el fontos szerepet a Föld más részein, mint húspótló.
Huai'nan egyébként a tofu otthona, amit a Nyugati Han-dinasztia idején találták fel Kínában. (Persze, ha ez a Tokiói Kacsa blog lenne, akkor a tofut Japánban találták ki!)
Fotók: NetEase, Szöveg: Wikipédia
Utolsó kommentek