Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína a japán háborús bűntettek egyre borzalmasabb részleteit publikálja

2015.08.27. 09:00 Pekingi Zsazsa

Az északkelet-kínai Harpin katonai kórházban nemcsak tanúja, hanem részese is volt élveboncolásnak az 1945-ben fogságba esett, majd háborús bűnei miatt bíróság elé állított japán katona, Katagiri Szeizaburo, akinek vallomásából részleteket közölt a kínai média.

japan_haborus_bunosok.jpg

A dokumentum szerint az operáció során egy férfi szerveit kellett eltávolítania, amelynek következtében az illető a műtőasztalon meghalt. Katagiri azt is elárulta, hogy 1943-ban részt vett egy olyan bevetésen, ahol kolerabaktériumokat szórtak szét. Ezáltal több mint 20 ezer ember halálában volt bűnrészes. Leírta azt is, hogy kollégái mérgesgázok hatékonyságát tesztelték foglyokon.

A kínai Állami Archívumok Hivatala az egykori japán megszállásnak, a háború borzalmainak kegyetlen valóságát idézi vissza olyan japán katonák vallomásainak közzétételével, akiknek a második világháború befejezését követően Kínában kellett felelniük tettükért.

tadashi_hayashi.jpg

Szerdán Hajasi Tadasi kézzel írott vallomását tették közzé, amelyben többek közt arról ír, hogy maga is jelen volt egy élveboncoláson, valamint látta, hogy egy japán katonaorvos miként hozott félig önkívületi állapotba egy kínai rabot, mielőtt a medikusoknak tartott anatómiai oktatás keretében melltől hasig felnyitotta. Az 1920-ban született Hajasi 1941-ben csatlakozott a Kína elleni háborúhoz és 1945 augusztusában esett fogságba.

tadashi_hayashi-2.jpg

Az 1895-ben született Hiranaka Kijokazu 1933-tól vett részt a Kína elleni háborúban. Az ő parancsára 1934 októberében Csilin tartományban baktériumokat terjesztettek el, amelynek következtében körülbelül ezer ember halt meg. 1935-ben mérgesgázkísérleteket folytattak 20 emberen. Bevallotta, hogy kínaiak tucatjait kínozta meg vagy végezte ki.

kiyokazu_hiranaka.jpg

Uezono Fukuo 1939 és 1945 között elkövetett cselekményeit vetette papírra, köztük a Sanhszi és Honan tartományban elkövetett kínzásokról és gyilkosságokról, illetve a Santung tartományi nőkkel szemben elkövetett erőszakról számolt be.

Nakao Kunihiro, aki 1940-ben érkezett Kínába, 1954-ben tett vallomásában leírta, hogy egy alkalommal lefejeztek egy foglyot és "megbajonetteztek" egy másikat, de mivel utóbbi még életben volt, amikor földet szórt rá, ezért lapáttal verte agyon.

Az archívumok hivatalának igazgatója korábban úgy fogalmazott, a dokumentumok nyilvánosságra hozatalával az emlékezést kívánják szolgálni, miközben bizonyítékokat szolgáltatnak azoknak, akik megkérdőjelezik az elkövetett brutalitásokat, továbbá azt üzenik a világnak, ne engedje, hogy hasonlók előforduljanak. Az eredeti dokumentumok másolatait a hivatal honlapján teszik közzé kínai és angol nyelvű összefoglalókkal, de kivonatosan ismerteti őket a hivatalos állami média is.

Forrás: MTI / Peking, Fotók: China Daily, People's Daily Online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása