Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Élő ember agyával akartak nemi betegséget gyógyítani... - Japán háborús bűnösök borzalmas vallomásait adják ki Kínában (18+)

2015.08.24. 09:30 Pekingi Zsazsa

A japán katonák által elkövetett háborús bűntetteket dokumentálják azok az eddig még sosem publikált, kézzel írott vallomások, amelyekből sorozat közlését kezdte meg a kínai állami archívumok központi hivatala a japán megszállók elleni harc és a 2. világháború végének 70. évfordulójára emlékezés jegyében.

japan_haborus_bunosok.jpg

A háborús bűnösök bizonyítékként szolgáló vallomásait japánul és kínaiul hozzák nyilvánosságra a hivatal honlapján (http://61.135.203.68/rbzf/), egy rövid összefoglalót angolul is közzétesznek, és ezeket a kínai média kivonatosan ismerteti.

kenzo_sugishita-2.jpg

 

Szugisita Kenzo kézírásos vallomása

Az iratok többségükben a japán megszállás idején a kínaiakkal szemben elkövetett gyilkosságok, atrocitások, mérgezések, az élő embereken végzett biológiai- és vegyifegyver-kísérletek személyes, megélt történetei.

kenzo_sugishita.jpg

A 31 részből álló vallomássorozat első "megszólaltatottja" Szugisita Kenzo volt, aki 1932-ben csatlakozott a Kína elleni háborúhoz. Többek közt arról számolt be, hogy 1932. február 19-én elfogott egy szökni próbáló hat év körüli gyereket, akit a földön kövekkel vert agyon, majd a már élettelen testét bedobta égő házukba.

ken_yuasa.jpg

Az 1916-ban született Juasza Ken azt mondta el, hogyan végeztek több alkalommal élveboncolási bemutatót nagy mennyiségű altató beadását követően egy katonai kórházban az észak-kínai Sanhszi tartományban. Egy konkrét esetben tracheosztómiát alkalmaztak, vagyis megnyitották a fogoly légcsövét, majd a kísérlet után egy másik sebésszel megfojtották az illetőt.

Juasza vallomásában felidézte két fogoly beszállítását 1944 áprilisában. Az egyiket élveboncolás céljából egy 10 tagú csoport számára biztosította, a másikat a kórház igazgatójának rendelkezésére bocsájtotta, aki végül lefejezte.

yoshio_miura.jpg

A Csiba prefektúrában született Miura Josio, aki 1940-ben csatlakozott a megszálló csapatokhoz, leírta, fegyverének bajonettjével kényszerítve miként erőszakolt meg egy 27 év körüli nőt Santung tartományban, Hszintai faluban. Arról is beszámolt, hogyan löktek egy parasztot egy 6 méter mély kútba és gurítottak rá egy félmázsás sziklát Csangcsiu megyében, illetve milyen válogatott kínzásokkal, halálra itatva, trágyát etetve, verve öltek meg másokat.

takashi_mikami-1.jpg

Mikami Takasi szakaszvezető 1942-től szolgált Santung tartományban egészen elfogásáig, 1945 augusztusáig. 1954. augusztus elsején aláírt vallomásában azt állította, hogy Jokokura őrvezetőt arra kérte, szerezze be egy élő ember agyát, mert őrmestere ennek elfogyasztásával kívánja nemi betegségét gyógyítani. Jokokura végül egy kínai parasztember agyát hozta el, amit - elmondása szerint - ő megfőzve adott át a felettesének.

takashi_mikami-2.jpg

 

Mikami Takasi kézírásos vallomása

A kínai archívumok hivatalának vezetője korábban azzal magyarázta az effajta dokumentumok közre adását, szeretnének a történelemre emlékeztetve figyelmeztetni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő.

Az 1945. júliusi Potsdami Közlemény szellemében Japán kapitulációja után 11 ország, köztük Kína, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Szovjetunió részvételével megalakult a Távol-keleti Nemzetközi Katonai Törvényszék, amely több mint két tucat japán háborús bűnös ügyében ítélkezett Tokióban.

A háború után a Csang Kaj-sek vezette nacionalista kínai kormány 16 katonai bíróságot hozott létre, köztük 1946-ban a nankingi háborús bűnösök törvényszékét.

A kommunista Kína kikiáltása, 1949. október 1. után a kínai kormány legfőbb ügyészsége 1109, Fusun és Tajüan városokban fogva tartott háborús bűnös ügyében végzett nyomozást, illetve emelt vádat. 47-en a fogságban meghaltak. 1956-ban 1017 foglyot három csoportban szabadon engedtek, majd a legfelsőbb bíróság különleges katonai törvényszéke 45 súlyosabb tettet elkövető katona ügyében vádat emelt. A bíróság 8 és 20 év közötti időtartamú szabadságvesztésre ítélte őket.

Különböző háborús tetteikért japán katonáknak 1946 és 1951 között Ausztráliában, Franciaországban, Hollandiában, a Fülöp-szigeteken, a Szovjetunióban, Új-Zélandon, Kanadában, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is kellett felelniük.

Japánon kívül nagyjából 5600 katona ügyében jártak el, összesen 2200 bírósági tárgyaláson, ezeken körülbelül ezer halálos ítélet született.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Xinhua

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása