pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Pandákat kaptak gyereknapra a makaóiak

2015.06.02. 06:30 Pekingi Zsazsa

Több mint háromszáz szempár követte Makaóban annak a pandapárnak minden mozdulatát, amely a nemzetközi gyermeknap alkalmából mutatkozott be a helyi ifjú pandarajongóknak - jelentette az online média a kínai különleges közigazgatási övezetből hétfőn.

makao_panda-0.jpg

A hím Kajkaj és a nőstény Hszinhszin Makaó 20 hektáros parkja pandapavilonjának lakói lettek. Helyszíni beszámolók szerint a tömeg nem zavarta meg a nyugalmukat, Hszinhszin bambuszt fogyasztott és többször is körbejárta a birtokot, majd időnként a gyerekeket is üdvözölte egyik mancsát az üvegfalra emelve. Kajkaj mindeközben egy másik helyiségben fürdőzött.

makao_panda-2.jpg

A két jövevény a gondozók szerint kiváló egészségnek örvend, étvágyuk megfelel a Szecsuanban tapasztaltnak, Hszinhszin kicsit szedett is magára, 116 kilogrammot nyom.

makao_panda-3.jpg

A pavilonban az áttetsző tetőnek köszönhetően természetes nappali fény uralkodik, 18-22 Celsius-fok körül van a hőmérséklet. A látogatók számát egyelőre korlátozták, hogy az új környezetben ne zavarják meg túlságosan az óriáspandák mindennapi életét.

makao_panda-1.jpg

A központi kormány ajándékai április 30-án érkeztek, s ugyanaz a nevük, mint a korábbi két makaói pandának, amelyből a nőstény természetes halállal, veseelégtelenség következtében, tavaly júniusban távozott az élők sorából.

Az egyedül Kínában honos óriáspandák a világ legveszélyeztetettebb állatfajai közé tartoznak; a legfrissebb felmérések szerint 2013 végén 1864 élt közülük vadon, 375 pedig fogságban.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása