pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Washington kiadja Pekingnek a legkeresettebb korrupt kínai vezetőt

2015.05.29. 17:00 Pekingi Zsazsa

Minden jel szerint az Egyesült Államok kiadja Kínának azt a szökött hivatalnok nőt, aki 40 millió dollár értékben (11,2 milliárd forint) sikkasztott, és még 2003-ban távozott az országból. Ő a legkeresettebb, nemzetközileg is körözött személy a kínai hatóságok listáján.

jang_hsziu-csu-3.jpg

A China Daily című angol nyelvű napilap pénteki száma szerint Washington kész Jang Hsziu-csu kiadatására, akit tavaly fogtak el az Egyesült Államokban, amikor hamis holland útlevéllel próbált meg belépni az országba. Jang azt követően szökött meg Hollandiából, hogy elutasították politikai menedékkérelmét és arra készültek, hogy hazatoloncolják.

jang_hsziu-csu-2.jpg

A 68 éves Jang valaha a kelet-kínai Csöcsiang tartomány Vencsou városának volt a polgármester-helyettese az 1990-es években, amikor a térség tehetős vállalkozói révén országos ismertségre tett szert. 1996-ban ötemeletes épületet vásárolt 5 millió dollárért (1,4 milliárd forintért) a New York-i Manhattanben. Jang, akit szülőhelyén annak idején "korrupt királynőnek" neveztek el, jelenleg New Jerseyben várja sorsa alakulását.

jang_hsziu-csu-1.jpg

A korrupció elleni küzdelem látványos állomásaként a múlt hónapban száz olyan keresett személy fényképét és adatait tette közzé az Interpol Kínai Nemzeti Irodája, akiket gazdasági bűncselekmények miatt köröznek. Az Interpol úgynevezett vörös körözési listájára elsősorban különböző szintű vezetők, állami vállalati funkcionáriusok kerültek, de vannak köztük volt rendőrök, könyvelők, pénzintézeti, banki alkalmazottak is.

Május elején öt év után Szingapúrból hazakerült a második számú keresett személy, Li Hua-po, akit Szingapúrban is bíróság elé állítottak. Kínából 29,5 millió jüannal (4,7 milliárd forint) távozott.

A kínai külügyminisztérium szóvivője legutóbb úgy fogalmazott, külföldön tartózkodni nem jelenti azt, hogy valaki törvényen kívülre helyezi magát. Hung Lej ezt azzal kapcsolatban jegyezte meg, hogy híre kelt, Kanada kiadhatja Michael Csing Mo Jeung vancouveri ingatlanmogult, akit hazájában csalással, sikkasztással vádolnak. A férfi 1996 óta rendelkezik kanadai állandó tartózkodási engedéllyel, de az állampolgárságot megtagadták tőle.

Korábbi híradásokból kiderült: dacára annak, hogy Kínának a legtöbb érintett országgal nincs kiadatási egyezménye, tavaly a "Rókavadászat" elnevezésű kampány során sikerült elérni, hogy csaknem 500 szökevény - egy részük önként - hazatérjen. Több mint 3 milliárd jüan (136 milliárd forint) volt a számlájukon. A folytatódó kampány immár Skynet elnevezéssel fut.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Sina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lezsír (törölt) 2015.06.02. 03:19:46

Ezért is nagy kincs a külföldi, amerikai, európai házastárs Kínában, aki által gyorsan lehet más állampolgárságot szerezni. Persze sok más szempontból is hasznos, nem csak korrupt tisztviselők menekülhetnek így meg a kiadatástól. Az előrelátó kínai gazdagok már eleve USA-ben szülik a gyereküket, így pl a Kínai hatóságok ellen is védelmet kapnak később az amerikai kormánytól.
süti beállítások módosítása