pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Megjelent a Blur új stúdiólemeze (Made in Hongkong)

2015.05.12. 16:15 Pekingi Zsazsa

Kelet-ázsiai hatások közepette született meg a Blur új stúdiólemeze, amely 12 évvel a legutóbbi után jelent meg a napokban. The Magic Whip című anyag méltó a kilencvenes évek britpop korszakának egyik legfontosabb zenekarához.

the-magic-whip.jpg

A Parlophone kiadó által gondozott lemezen, valamint a CD-hez mellékelt füzetke borítóján egyáltalán nincs angol nyelvű információ, mindössze neonfényben csillogó hagyományos kínai írással a zenekar neve és az album címe egy tölcséres fagylalt társaságában.

"A Magic Whip sokféleképpen értelmezhető. Az Egyesült Királyságban elsősorban fagylaltként, Kínában tűzijátékként, de van egy politikai értelmezése is. A srácok azt akarták, hogy olyan legyen a borító, ami összefüggésbe hozható a lemez születésének körülményeivel" - mondta korábban Tony Hung, aki a kiadvány dizájnját tervezte.

tuzijatek-magic-whip.jpg

Az 1989-ben alakult Blur (Damon Albarn - ének, gitár, billentyűs hangszerek; Graham Coxon - gitár; Alex James - basszusgitár; Dave Rowntree - dob) története első másfél évtizedében sikert sikerre halmozott: hét stúdióalbumot készített (az első 1991-ben a Leisure volt), több tízmillió lemezt adott el, az Oasisszel együtt a britpop színtér uralkodója volt és olyan slágereket írt, mint a Parklife vagy a Girls & Boys. A 2003-as Think Tank című lemezre a csapaton belüli ellentétek kiéleződtek, Coxon kilépett, az együttes - akkor meghatározatlan időre - felfüggesztette működését. A Blur 2009-ben tért vissza, azóta rendszeresen koncertezik (2013-ban a Sziget fesztiválon is játszott), de a 2012-ben kiadott két új számtól eltekintve az idei évig nem készített friss anyagot.

A The Magic Whip története 2013-ig nyúlik vissza: a Blurt meghívták egy japán rockfesztiválra, amelyet azután fújtak le, hogy a zenekar már Hongkongban volt és ott is rekedt öt napra. A nyakukba szakadt időt kihasználva Albarnék bevonultak egy pici stúdióba és rögzítettek néhány friss ötletet. A dolgok a hazatérést követően kissé megrekedtek, Albarn elvesztette érdeklődését, de aztán egy újabb hongkongi utazás alatt befejezte a szövegeket, amelyeket a kelet-ázsiai városban lezajlott politikai zavargások, valamint Albarn egy 2013-as szürreális utazása Észak-Koreában egyaránt inspiráltak. (Utóbbi leginkább a Pyongyang című számban érhető tetten.)

Ami a zenét illeti, nemcsak a Blur korábbi frissességét és a pszichedéliát sikerült átmenteni napjainkra, de megmaradt az Albarn projektjeiben (Gorillaz; The Good, the Bad & the Queen; tavaly megjelent Everyday Robots című szólólemeze), valamint a Coxon által készített szólólemezeken tetten érhető kísérletező kedv is. Természetesen jelen van az albumon az Albarn kedvencének számító fekete afrikai zene, a modern elektronika, valamint a rockosabb dolgok. A producer az Albarn-Coxon páros mellett a Blur korábban jól bevált segítője, Stephen Street volt.

A Blur The Magic Whip című lemezének magyarországi forgalmazója, a Magneoton/Warner.

Forrás: MTI / Budapest, Blur YouTube

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása