pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Külföldi bűnözőket vettek őrizetbe Kínában - a bandának külön lelkésze és könyvelője is volt

2015.05.01. 06:00 Pekingi Zsazsa

Maffia-stílusú bűncselekmények elkövetésének gyanújával fogtak el 16 külföldit és két kínait a dél-kínai Kanton városban – jelentette a kínai média szerdán.

kulfoldi-bunbanda-kina-1.jpg

A Szabadságharcosok (Freedom Fighters) nevet viselő - két afrikai férfi, Odunukwe Chinedu és Abdoulaye alapította - bűnbanda a hatóságok szerint pénzbehajtástól a kábítószer-kereskedelmen, zsaroláson és csaláson át, az illegális fogva tartásig és rablásig bűncselekmények sorát követte el 2009 óta.

kulfoldi-bunbanda-kina-2.jpg

A rendőrség tavaly kezdett nyomozásba a csoport ellen, miután egy külföldi üzletembert kifosztottak. Az ügy kapcsán a hatóságok tudomására jutott több hasonló bűncselekmény, majd sikerült az elkövetők nyomára bukkanniuk.

kulfoldi-bunbanda-kina-3.jpg

Eleinte csupán adósságbehajtással foglalkoztak és a beszámolók szerint rendkívül jól szervezettek voltak, szigorú – három szintre tagolt - hierarchiában épült fel a szervezetük, meghatározott munkamegosztás érvényesült a tagok között, vezetőik és a „kemény mag” jól elkülönültek a többiektől. A csoport rendszeres találkozókat tartott, tagjai egyenruhát, sálat és sapkát, valamint jelvényeket kaptak. A bandának külön lelkésze és könyvelője is volt.

kulfoldi-bunbanda-kina-4.jpg

A kantoni rendőrség közölte, hogy egy éves kampányt folytatnak a szervezett bűnözés, a bűnszövetkezetek ellen, a rablások, a csalások, valamint a kábítószerrel és az élelmiszer- és gyógyszerhamisítással kapcsolatos bűncselekmények feltárása és megelőzése érdekében.

kulfoldi-bunbanda-kina-5.jpg

Sajtójelentések szerint a több mint 106 milliós népességű Kuangtung tartomány közbiztonsági hivatala a közelmúltban 20 ezer jüan (888 ezer forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik segítik 20, a hatóságok által körözött gengszter kézre kerítését, köztük egy hongkongi triád, vagyis helyi földalatti bűnszövetkezet sencseni “kirendeltségének” tagját.

Forrás: MTI / Peking, SCMP, Sina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása