pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A barát az barát... Kínai katona menni Moszkva díszszemle!

2015.04.28. 12:30 Pekingi Zsazsa

Kínai katonák is fognak a Vörös téren masírozni a második világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő moszkvai díszszemlén - erősítette meg Kína oroszországi nagykövete a China Daily című angol nyelvű napilap keddi számában.

katonai_parade_moszkva.jpg

A fasiszta agresszorok ellen vívott Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelem kerek évfordulója lesz az első alkalom, hogy Kína egy "menetelő katonai egységgel" lesz jelen a Vörös téren - fogalmazott Li Huj. Mint mondta, Kína részvétele a parádén egyértelműen a két ország közötti "stratégiai összehangoltság" kifejezése.

A kínai díszőrségnek a győzelem napi parádén részt vevő - száztíz katonából álló - egysége már a múlt hétvégén megérkezett az orosz fővárosba és megkezdte a felkészülést.

Jang Cseng, az orosz tanulmányok sanghaji intézetének igazgatóhelyettese úgy vélte, hogy a kínai katonák jelenlétének "szimbolikus jelentősége van egy olyan időszakban, amikor a Peking és Moszkva közötti stratégiai partnerség új szakaszba lépett".

A China Daily összeállításában emlékeztet arra, hogy a kínai Népi Felszabadító Hadsereg katonái első ízben 2010-ben, Mexikóban vettek rész katonai parádén külföldön, az ország függetlenségének 200. évfordulóján. Második tengeren túli szereplésük egy évvel később Venezuelában volt.

A lap utalt arra, hogy India - ugyancsak először - egy hetventagú kontingenst küld a vörös téri díszszemlére, amelyen több mint 15 ezer katona vonul majd tíznél több országból.

Moszkva 68 államfőnek küldött meghívót, és sajtóértesülések szerint 26 ország vezetői erősítették meg részvételi szándékukat, köztük a FÁK-országok és az Oroszország mellett Brazíliát, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-országok, továbbá leginkább ázsiai és latin-amerikai államok. Hivatalos bejelentésekből tudni lehet, hogy Hszi Csin-ping kínai államelnök és Pranab Mukherjee indiai államfő jelen lesz a győzelem napi ünnepségen.

A Krím Oroszország általi tavalyi annektálása miatt a nyugati országok vezetői, köztük Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár lemondta részvételét, Merkel azonban május 10-én Moszkvába látogat, hogy koszorút helyezzen el a második világháborúban elesettek emlékére.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása