pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Gyász! Peking megszüntetné a sztriptízt a temetéseken!

2015.04.24. 09:45 Pekingi Zsazsa

Az egyes kínai vidékeken elterjedt "temetési sztriptíz", vagyis a gyászolók toborzását szolgáló vetkőzős táncok megszüntetését szeretné elérni a kínai Kulturális Minisztérium. KÉPEK

sztriptiz_temetesen-1.jpg

A tárca két konkrét esetet is ismertető friss közleményében elítéli a Kínában amúgy is tiltott műfajt, s hangsúlyozza, hogy nem tartja "civilizáltnak" e szórakoztatást a halottak búcsúztatóin. A két konkrét esetben, az északi Hopej tartományban és a keleti Csiangszuban megbüntették az "obszcén előadás" szervezőit és összesen kilenc vetkőzőjét. A Hantan városi műsorért felelős embert 15 napi elzárásra és 70 ezer jüan (3,1 millió forint) büntetésre ítélték.

sztriptiz_temetesen-2.jpg

A máig tartó hagyomány, hogy sok helyütt a halotti tor mellett kínai operaelőadással oldják a gyász hangulatát. A "modern világban" filmvetítésekkel egészültek ki a régi szokások.

sztriptiz_temetesen-3.jpg

Az utóbbi időben azonban - a közösségi médiában megjelent felvételek tanúsága szerint - egyes helyeken "forradalmasították" a programot. Az ezekre az eseményekre szerződtetett társulatok egyike-másika vezetőjük instrukciójára a színpadon hirtelen abbahagyta a zokogást és ledobta ruháit.

sztriptiz_temetesen-4.jpg

Az élő erotikus jelentek gondolatát állítólag az szülte, hogy a gyászszertartások és a programok iránt egyre nagyobb érdektelenség mutatkozott. A kínai hagyományok szerint azonban súlya van annak, hogy mekkora a gyászolók serege, hányan jönnek össze az elhunyt búcsúztatására, ezzel is az iránta érzett tiszteletet kifejezve, egyben túlvilági szerencséjét elősegítve. Az esemény jó alkalom arra is, hogy a tehetős családok megmutassák gazdagságukat.

sztriptiz_temetesen-5.jpg

kínai központi televízió (CCTV) már csaknem tíz éve felhívta a figyelmet a jelenségre egy riportfilmjében, amikor egyetlen kelet-kínai városban körülbelül tucatnyi olyan különböző társulati hirdetést talált, amelyekben a búcsúztatási előadásokba vetkőzős számokat is beiktattak. A televízió akkor a "helyi kultúra súlyos szennyeződéseként" minősítette a trendet.

sztriptiz_temetesen-6.jpg

A minisztérium közleményében hangsúlyozta, a rendőrséggel együtt azon lesz, hogy e néhány vidéki helyen elterjedőben lévő divatnak, amelynek gyökereit a múltban hiába keresik, gátat vessen.

sztriptiz_temetesen-7.jpg

sztriptiz_temetesen-8.jpg

sztriptiz_temetesen-9.jpg

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: CRI English, Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása