pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Több mint egy év börtön a Mao-festmény rongálásáért

2015.04.23. 06:00 Pekingi Zsazsa

Tizennégy hónap börtönre ítélték Pekingben azt a kínai férfit, aki tavaly márciusban, a parlament éves ülésszakának idején tintát locsolt Mao Ce-tung néhai kínai államelnök portréjára, amely a Tienanmen tér kapubástyáján függ - jelentette a kínai állami média szerdán.

china_mao_portrait-1.jpg

A 42 éves Szun Pinget, akit a helyszínen elfogtak és aki a bíróságon bevallotta tettét, a közrend megzavarásában találták bűnösnek - számolt be az elsősorban jogi témákkal foglalkozó kínai újság, a Legal Evening News.

A lap azt nem közölte, hogy mi volt, illetve mi lehetett az elkövető indítéka, de megjegyzi, hogy az illetőt egyszer már börtönbe zárták hitelkártyával elkövetett csalásért és 17 hónap után 2013-ban szabadult.

mao_portre.jpg

A parlamenti ülésszak idején a látványosan fokozott biztonsági intézkedések ellenére is előfordulnak - és különösen a múltban voltak gyakoribbak - a pekingi belvárosban demonstráció-, tiltakozás-kísérletek, amikor személyes sérelmek, vidéki tulajdonviták, a hatóságok közönye a panaszosokkal szemben arra indítja az elkeseredett embereket, hogy ily módon hívják fel a figyelmet a problémáikra.

mao_portre_megrongal_1989.jpg

1989 május 23.

A Mao-portré elleni "merénylet" ötlete nem új keletű, előfordult, hogy tojással dobálták meg, felgyújtották, vagy másként rongálták meg, de olyan is volt, hogy a tiltakozó elvétette a célt.

Mao Ce-tung 1949. október elsején a Tienanmen tér, vagyis a Mennyei béke terének kapubástyájáról kiáltotta ki a Kínai Népköztársaságot. Az ezt díszítő, világszerte ismert, hat méter magas, 4,6 méter széles, másfél tonnásra becsült portrét legalább évente, az októberi nemzeti ünnep előtt újra cserélik. Festője - Mao Ce-tung halála óta - a most 62 éves Kö Hsziao-kuang.

Forrás: MTI / Peking Fotók The New York Times, The Skibbereen Eagle, WikiPedia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása