pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Megbüntették az otthon tartott szibériai kölyöktigrisek gazdáit Kínában

2015.03.19. 17:45 Pekingi Zsazsa

Egyenként háromezer jüan (137 ezer forint) pénzbírságra ítélték a kelet-kínai Csingtao város törvényhozásának három képviselőjét, miután bebizonyosodott, hogy engedély nélkül tenyésztettek és tartottak szibériai tigriseket - közölte a kínai média csütörtökön.

halott-tigris.jpg

A szabálytalanságra az után derült fény, hogy a holdújév februári köszöntésének idején egy kölyöktigris a tűzijátékok és petárdák zajától megijedve, láncát elszakítva levetette magát egy magas épületről és a betonon szörnyethalt.

Utóbb kiderült, hogy a hét hónapos állatot egy másikkal Jang Ven-cseng, Santung tartomány székvárosának egyik képviselője tartotta a háztetőn egy 3 méter magas ketrecben. A városatya azt nyilatkozta, hogy a kis tigrist egy turisztikai vállalkozást üzemeltető ismerősének kérésre fogadta be ideiglenesen. Kiderült, hogy az ismerősnél nyolc tigriskölyök volt, míg egy harmadik személynél további négy.

tigris-kolyok-1.jpg

Mindhárman a kilencmilliós tengerparti város helyi törvényhozásának képviselői. Sajtójelentések szerint Jang és két társa lemondtak posztjukról, a nagymacskákat a hatóságok elkobozták. A hatályos kínai törvények szerint ugyanis a tigrisek állami védelem alatt állnak és magánszemélyek nem tenyészthetik őket.

Vadon élő szibériai tigrisek elsősorban Kína északkeleti részében, Csilin és Hejlungcsiang tartományban találhatók, valamint az orosz távol-kelet területén és a Koreai-félszigeten. Úgy tudni, számuk ötszáz körül lehet, ebből Csilinben 27-ről tudnak.

tigris-kolyok-2.jpg

Tavaly egy szibériai tigrisek csempészésével foglalkozó férfit a veszélyeztetett faj adásvétele miatt hét és fél év börtönre ítéltek Csöcsiang tartományban. Kuanghsziban 13 évet kapott egy másik illető, mert vett magának három tigrist és mind megette.

Kínában hivatalosan 1993 óta tilos a tigrisből készült termékek forgalmazása, ami azt jelenti, hogy a továbbra is fennálló, elsősorban gyógyszerészeti és étkezési célú kereslet miatt a feketepiacon megnőttek az árak.

A China Daily című angol nyelvű napilap összeállítása szerint egy-egy bengáli vagy szumátrai tigris bőréért, csontjaiért és mancsaiért akár 500 ezer jüant (23 millió forintot) is elkérnek, míg a szibériai tigrisért kifizetendő summa meghaladhatja az egymillió jüant (46 millió forintot) is. Ezért a szakemberek szerint félő, hogy az illegálisan tartott tigrisek végül gyógyászati vagy konyhai "alapanyagként" végzik.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter, Fotó: BBC, NetEase

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása