pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A stúdióban vették őrizetbe a sztárműsorvezetőt

2014.07.14. 19:30 Pekingi Zsazsa

A központi televízió stúdiójából vitték el a rendőrök Kína egyik legismertebb műsorvezetőjét, mert a gyanú szerint korrupciós ügyekben érintett - jelentette a pekingi sajtó hétfőn.

Rui Chenggang-3.jpg

Ruj Cseng-kang (Rui Chenggang) pénteki késő esti műsorát már nem vezette a gazdasági, pénzügyi hírcsatorna stúdiójában, riportertársa mellett az ő széke üresen maradt.

Feltételezések szerint őrizetbe vétele összefüggésben lehet azzal, hogy a csatorna első embere és producere ellen már a múlt hónapban eljárás indult. A Cajhszin pénzügyi magazin internetes oldalán az szerepel, hogy a csatornának eddig nyolc munkatársát vonták vizsgálat alá, közülük kettőt Rujjal egy időben vittek el. Úgy tudni, a sztárműsorvezető irodai széfjében több millió jüant találtak.

Rui Chenggang-1.jpg
A Tencent című hírportál hétfőn azt közölte, hogy a 36 éves műsorvezető által alapított, Pegasus nevű PR konzultációs vállalatnak kiterjedt üzleti kapcsolata van a központi televízióval (CCTV). Más információk szerint a céget családtagjai működtetik, s nagy összegeket számoltak fel azoknak, akik Ruj népszerű műsorában kívántak szerepelni.

A Global Times című (angol nyelvű) napilap szakértője, Hu Hszing-tou szerint a hatóságok újabb lépése azt jelzi, hogy a kínai vezetés korrupcióellenes harcában "kevéssé szokványos" célcsoportokra is ráirányul a figyelem, mint az egészségügyi dolgozók, az egyetemi oktatók és a médiamunkások.

Egy másik szakértő úgy vélte, pozíciójánál fogva Ruj igen tekintélyes mennyiségű értékes információhoz juthatott, cégvezetők pedig "égtek a vágytól", hogy a műsorában interjút adhassanak. Mindezek a tényezők hatalmat jelentettek, amellyel vissza is lehetett élni - fejtette ki Zsen Csien-ming.

Rui Chenggang-2.jpg
Ruj 2003-ban lépett be az angol nyelvű csatornához, s karrierje szépen ívelt felfelé. Interjúalanyai között volt például Ausztrália miniszterelnöke, a dél-koreai és az iráni elnök. A mikrofonja elé állt nemzetközi hírű üzletemberek, közgazdászok százai között pedig ott volt Bill Gates, a Microsoft internetes óriáscég elnöke és Mark Moody-Stuart, a Royal Dutch/Shell nemzetközi olajkonszern elnöke.

Ruj Cseng-kang kérdéseinek, megállapításainak gyakran volt nacionalista felhangja. Nevéhez köthető annak a 2007-es kampánynak az elindítása, amelynek eredményeként bezáratták az amerikai Starbucks kávéházlánc Tiltott Városbeli kávézóját.

Az angolul kiválóan beszélő műsorvezető két könyvet jelentetett meg és újságírást is oktatott. Mikroblogjának, amelybe múlt szombat óta nem írt, számos követője van.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter, Fotók: CNN, SCMP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása