pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Döbbenetes timelapse videón a hongkongi tömegfelvonulás - Mennyi az annyi?

2014.07.04. 17:15 Pekingi Zsazsa

A Hongkong Kínához való visszacsatolásának 17. évfordulóján szervezett tömegfelvonulást az utóbbi idők egyik legnagyobbjának tartják. A South China Morning Post című lap megbízásából készült utólagos elemzések eredménye szerint a demonstrációnak körülbelül 140 ezer résztvevője volt.

A szervezők a tüntetés napján 510 ezer felvonót emlegettek. A rendőrség hivatalos becslése szerint egy időben a legtöbben 98600-an lehettek az utakon. Tényleg, most mennyi ember ez?

Mindeközben őrizetbe vette a hongkongi rendőrség a július elsejei, hagyományos demokráciapárti felvonulás szervezőinek, a Polgári Emberi Jogok Frontjának öt tagját pénteken - jelentette a helyi online média.

 

Egyikük a nagyszabású tüntetést felvezető autó sofőrje, akit társaival együtt azzal vádolnak, hogy nem működtek együtt a demonstráció zavartalanságát biztosító rendőrökkel és szándékosan túlságosan lelassították a menetet, olykor meg-megálltak. Az egyik érintett szervező, Johnson Jeung-Csing-jin a rendőrségre igyekezve azt mondta, ez nem lehet indok a kihallgatásukra, mögöttes politikai szándékot valószínűsített.

 

Úgy tudni, később őt és társát is bent tartották rendőrök szolgálat közben történő akadályozásának gyanújával, illetve a közúti közlekedésről szóló rendelet megsértése miatt. A szervezők arra panaszkodtak, hogy a felvezető autó előtt is emberek vonultak, ami - a kötelező követési távolság miatt - korlátozta haladásuk sebességét.

 

A Hongkong Kínához való visszacsatolásának 17. évfordulóján szervezett tömegfelvonulást az utóbbi idők egyik legnagyobbjának tartják. A helyi South China Morning Post című lap megbízásából készült utólagos elemzések pénteken nyilvánosságra hozott eredménye szerint a demonstrációnak körülbelül 140 ezer résztvevője volt, míg a szervezők a tüntetés napján 510 ezer felvonót emlegettek. A rendőrség hivatalos becslése szerint egy időben a legtöbben 98600-an lehettek az utakon.

 

A felvonulást diákok által szervezett, előre be nem jelentett éjszakai ülőtüntetés követte a belvárosi Chater úton. Július másodikára virradóra 511 embert vettek őrizetbe. Többségüket figyelmeztetéssel elengedték, 25-en óvadék ellenében hagyhatták el a rendőrséget.

 

A több mint hétmilliós városban tavaly mozgalom indult annak érdekében, hogy a kormányzói posztra a jövőben, már a soron következő 2017-es alkalommal, nyilvános jelöléssel lehessen jelöltet állítani. A napokban befejeződött nem hivatalos és nem ellenőrzött "népszavazáson" csaknem 800 ezren fejezték ki támogatásukat ezzel kapcsolatban.

 

Peking és a hongkongi kormányzat már több alkalommal leszögezte: sem a felvonulás, sem a "népszavazás" nem ingatta meg a központi kormányt abbéli eltökéltségében, hogy az általános választójogot a hongkongi alaptörvény és a kínai alkotmány szerint érvényesítse. Ez azt jelenti, hogy egy jelölőbizottság állít majd - konzultációkat követően - jelöltet vagy jelölteket. - MTI, Peking - Hongkong

Forrás: YouTube - The House News Channel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maegoss 2014.07.16. 17:53:36

"A napokban befejeződött nem hivatalos és nem ellenőrzött "népszavazáson" csaknem 800 ezren fejezték ki támogatásukat ezzel kapcsolatban."

Az egyetlen probléma ezzel a "népszavazással", hogy az interneten is lehetett szavazni (ezt még a témával foglalkozó amerikai cikk is említette). Úgy meg könnyű összehozni 800 ezer szavazatot...
süti beállítások módosítása