pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Magyar csapat is indul a hongkongi sárkányhajó versenyen - FRISSÍTVE!

2014.05.30. 15:45 Pekingi Zsazsa

Idén először, egyetlen "nemzeti" csapatként magyarok is indulnak a hongkongi sárkányhajó versenyen, amely Magyarország térségbeli láthatóságának növeléséhez is hozzájárul - számolt be az MTI-nek Erdődi Ákos hongkongi magyar főkonzul.

hongkongi sárkányhajó verseny-2.jpeg

A hongkongi főkonzulátus tavaly novemberi újranyitásának egyik kiemelt célja volt, hogy a nem hagyományos diplomáciai eszközöket is felhasználva építse az országképet a határokon túl. A részvétel a nagy hagyományokkal rendelkező sárkányhajó versenyen és a magyar csapat népszerűsége ezt nagy mértékben segíti - mondta Erdődi Ákos.

hongkongi sárkányhajó verseny-1.jpg

Az edzések a helyi magyar közösség mintegy egyötödét mozgósították, emellett kiváló közösségteremtő erőként hatnak. A csapat hagyományteremtő céllal alakult, s a világhíres magyar vízisport hagyomány részévé válása a hosszú távú cél - fogalmazott Erdődi. A felkészülés és versenyzés jelenleg ön- és szponzori finanszírozással valósul meg, de a sportért felelős államtitkárságtól már ígéretet kaptak az állami támogatás lehetőségeinek vizsgálatára. A csapat főszponzorai között a magyar Graphisoft, a magyar borokat is importáló helyi Wiseville, a magyarok alapította Global Citizen nyelviskola, Magyarországról pedig a Pottyflip található meg.

hongkongi sárkányhajó verseny-Graphisoft.jpeg

A csapat március óta heti edzéssel készül a hétfői megmérettetésre, s újonc jellege, valamint a kezdő csapattagok túlsúlya ellenére az erős középmezőnyben teljesített idáig - mondta el az MTI-nek Danyi Diána, a hongkongi főkonzulátus kulturális, oktatási és sportügyekért felelős munkatársa. Az erő és a technika megvan, főleg az összeszokottságon kell javítani, s rutint szerezni - tette hozzá Danyi. 

hongkongi sárkányhajó verseny-3.jpg

Egyetlen, javarészt nemzeti csapatként a magyarok nagy népszerűségnek örvendenek, ezt a Herczeg Zoltán tervező által megálmodott gyönyörű mezek is fokozzák. A csapat tagjai között van Pálos György, a jelenleg a hongkongi CityU Egyetemen tanító filmrendező, a nem magyar tagok között pedig ott van például Mirek Adamczyk hongkongi lengyel főkonzul is.

FRISSÍTÉS (Sanghaj, 2014. június 3., kedd):

Győztesként ért célba kategóriájában az idén debütált magyar sárkányhajócsapat Hongkongban, a hétfői nemzetközi versenyen - számolt be az MTI-nek Erdődi Ákos, Kína különleges övezet magyar főkonzulja.

 

    "A mintegy kétszáz induló egységet három kategóriában díjazták, a magyarok a Mixed Gold Plate vegyescsapat kategóriában hozták el az aranyérmet" - mondta el Erdődi. 
    A győzelem azért is számít szép eredménynek, mert a magyar alakulat amatőr, mindössze az idei versenyre állt össze, valós tapasztalat és hasonlóan nagy nemzetközi megmérettetésen való korábbi részvétel nélkül. 
    "A magyar csapat hagyományteremtő céllal alakult, és egész biztosan részt vesz majd a jövő évi futamon is. Hosszú távú cél, hogy ez a világhíres magyar vízisporthagyomány részévé váljon" - fogalmazott a főkonzul.
    A hongkongi sárkányhajóverseny nagyszabású fesztivál a különleges igazgatású területen, hatalmas tömegeket vonz a kikötőkbe. Több futamot a helyi televízió élőben közvetít.

Forrás: MTI - Sanghaj - Szerencsi Ágnes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása