pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Pekingbe is eljutott Madame Tussauds panoptikuma - Igen, az igazi!

2014.05.29. 15:45 Pekingi Zsazsa

A világ ismert politikusai, Kína, Hongkong és Hollywood sztárjai egyaránt megjelennek Madame Tussauds viaszfigurákat felvonultató, immár harmadik kínai múzeumában, Pekingben, a központi Tienanmen tér szomszédságában - számolt be a kínai média a május 31-i hivatalos megnyitó előtt. FRISSÍTVE ÚJ KÉPEKKEL!

Madame Tussauds Peking 7.jpg

Madame Tussauds Peking 11.jpg

Madame Tussauds Peking 12.jpg

Madame Tussauds Peking 13.jpg

Madame Tussauds Peking 14.jpg

Madame Tussauds Peking 15.jpg

Madame Tussauds Peking 16.jpg

A művészi munkát ezúttal is a viaszmintázás londoni mestereire bízták, maguk az alakok is a brit fővárosban nyertek végső formát. A Sanghaj és Vuhan után Pekingben is megnyíló Tussauds tárlat helyszíne a történelmi Csienmen sétálóutca.

Madame-Tussauds Peking-térkép.jpg

A kiállítóhely több tárlatot is nyit egyszerre, köztük a kínai történelem ismert figuráit, szereplőit, így Ce-hszi császárnét is felvonultatja. A külföldi filmcsillagok, popzenészek között megtalálható Leonardo DiCaprio és Brad Pitt mellett George Clooney, Madonna, Johnny Depp és Lady Gaga viaszszobra. A nagyobb siker reményében ugyanakkor a kiállítást benépesítő alakok oroszlánrészét a kínai sztárok alkotják.

Madame Tussauds Peking 8.jpg

Nem maradhatott ki a rangos csapatból a 2 méter 26 centiméter magas volt NBA kosárlabda-játékos, Jao Ming vagy Jackie Chan hongkongi kungfuművész, színész és filmrendező sem. De helyet kapott a kínai rock "atyja", Cuj Csien, valamint Jang Li-vej, az első kínai űrhajós és Li Na, Kína legismertebb és legsikeresebb profi teniszezőnője is.

Madame Tussauds Peking 10.jpg

Egy eredeti Madame Tussauds panoptikum valószínűleg meg sem nyílna a világon anélkül, hogy szobrai között ne lenne ott II. Erzsébet brit királynő, és ma már - a jelek szerint - Barack Obama és Vlagyimir Putyin sem hiányozhat belőle. Pekingben Marx Károly jellegzetes alakja is feltűnik, ám az újkori kínai történelem "nagyjaiból" hírek szerint nem fognak senki hasonmásával találkozni a látogatók.

Madame Tussauds Peking 9.jpg

A nagyközönség az első három napon 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatja meg belépőjegyeit, amelyek ára viszonylag borsos. Egy teljes árú felnőttjegyért hatezer forintnak megfelelő jüant kell majd fizetni, míg a diákok és az idősek ebből alig több mint kétezer forint kedvezményt kapnak.

Madame Tussauds Peking 3.jpg

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter, Madame Tussauds

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása