pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Peking vészhelyzetnek nyilvánította a kínai létesítmények elleni vietnami rombolást

2014.05.15. 05:45 Pekingi Zsazsa

A vészhelyzetekre alkalmazott forgatókönyv szerint jár el Kína a külföldi, köztük kínai vállalatok elleni vietnami rombolásra reagálva - jelentette be Hua Csun-jing, a külügyminisztérium szóvivője szerdai tájékoztatóján. Peking azonnal intézkedett a kínai állampolgárok és tulajdon védelméről.

vietnam-kína-zavargások-1.jpg

Vietnami jelentések szerint az ország déli részén legalább két ipari parkban a dél-kínai-tengeri területi vita miatt tüntetők ezrei több tucatnyi vállalat épületeit megrongálták. Sajtóértesülések szerint többségükben tajvani és hongkongi vállalatokról van szó.

vietnam-kína-zavargások-2.jpg

A szingapúri kezelésben lévő elkülönített területeken gyújtogatások történtek. A szingapúri kormány a biztonsági helyzet miatt berendelte Vietnam nagykövetét, és azonnali intézkedésre szólította fel Hanoit. Dél-Korea levélben fordult a vietnami külügyminisztériumhoz, kérve, hogy szavatolják a dél-koreai állampolgárok biztonságát.

vietnam-kína-zavargások-3.jpg

kínai szóvivő provokátornak nevezte Vietnamot, és aggodalmának adott hangot a történtek miatt. Közölte: Peking diplomáciai úton tiltakozott Hanoinál, és a vészhelyzet kezelésére - közelebbről egyelőre nem részletezett - lépéseket tett.

vietnam-kína-zavargások-4.jpg

A Vietnam és Kína közötti konfliktus azt követően éleződött ki, hogy május elején egy kínai olajfúrótornyot vontattak a Vietnam által is magáénak követelt, kínai igazgatás alatt álló Paracel-(Hszisa-)szigetek közelébe. Azóta a területen kölcsönösen vízágyúkkal fecskendezték egymást a két ország hajói. Hanoi és Peking egyaránt azzal vádolja a másikat, hogy sok alkalommal szándékosan ütköztek a másik vízi járműveivel. Kínai részről a munkálatok akadályozásának azonnali megszüntetését követelték Vietnamtól. 

vietnam-kína-zavargások-5.jpg

Vang Ji kínai külügyminiszter és amerikai kollégája, John Kerry kedden telefonon tárgyalt a dél-kínai-tengeri helyzetről, s a washingtoni külügyi szóvivő szerint Kerry provokatívnak nevezte a kínai magatartást. A kínai külügyi szóvivő még kedden viszont kategorikusan cáfolta, hogy a beszélgetés során Kerry használta volna ezt a kifejezést. Kerry - pekingi tájékoztatás szerint - azt közölte, hogy Washington nem foglal állást a vitában, nem áll egyik oldalra sem, és nem is kíván ítélkezni a területi szuverenitást érintő kérdésben.

vietnam-kína-zavargások-6.jpg

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter, Fotók: BBC, SCMP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása