pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Jackie Chan-filmmúzeum nyílt Sanghajban

2014.04.11. 06:15 Pekingi Zsazsa

Jackie Chan hongkongi színész munkásságát bemutató múzeum nyílt szerdán Sanghajban - a kapukat maga a művész nyitotta meg a közönség előtt.

Jackie-chan-1.jpg

A harcművészeteket felvonultató filmjeivel nemzetközileg ismertté vált színész hétfőn töltötte be 60. születésnapját, az intézmény megnyitását erre a kerek évfordulóra időzítették. A múzeum több mint négyezer négyzetméteren mutatja be a kínaiul Kong Longként ismert művész munkásságának több mint négy évtizedét, karrierjének történetét Hongkongtól Hollywoodig, mindezt több mint tízezer kiállítási tárgy - a híres filmekben viselt ruhái, forgatási kellékek, személyes tárgyai, ékszerei, autói - és fényképek, videók segítségével. A színész összes filmje megtekinthető a múzeumban. 

jackie-chan-2.jpg

A 40 millió jüanos (1,5 milliárd forintos) beruházással felépült múzeumhoz újabb ötezer négyzetméteren egy teaház és egy étterem is tartozik, hatalmas kertjében Jackie Chan életnagyságú szobra látható, amint éppen egy sárkánnyal harcol.

Jackie-Chan-60.jpg

A megnyitón a művész köszönetet mondott Sanghaj városának, amiért lehetővé tette a létesítmény felállítását, amely a világ első Jackie Chan múzeuma. Hongkongban tíz évig próbálkozott tervének megvalósításával, ám sem ingatlant, sem másfajta támogatást nem kapott ehhez - fogalmazott a színész.

A Sanghaj Putou kerületében lévő múzeumot szerdán csak nyolcszáz szerencsés rajongó és a sajtó képviselői nézhették meg, a közönség előtt május elején nyílik majd meg.

Forrás: MTI - Sanghaj - Szerencsi Ágnes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása