pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Na, és hogy ízlik az idei "szűz fiúk tojása"? Egy kicsit savanyúbb, mint máskor!

2014.04.01. 06:45 Pekingi Zsazsa

Kelet-Kína Zhejiang tartomány Dongyang városának polgárai követve a hagyományokat, idén ismét elkészítették a külföldön is jól ismert csemegét, a "szűz fiúk tojását". A városszerte árusoknál és boltokban is kapható FIATAL FIÚK PISIJÉBEN (!) főtt tojások - azt mondják - idén különösen savanyú, ami még finomabbá teszi ezt az extra "csemegét".

szűz-fiúk-tojása-1.jpg

A népszerű tavaszi étellel Dongyang lakói ebben az évben nagyon elégedettek, ami tulajdonképpen nem más, mint hagyományos tyúktojások kétszer felforralva fiatal fiúk vizeletében. Kis dologból milyen nagy dolgok tudnak születni!

Magyarországon nem igazán ismert étel a "szűz fiúk tojása" és nem is található meg a kínai gyorsbüfék választékában, de azt tudni kell róla, hogy évszázadok óta készítik és sokan szeretik is Dongyang város lakói közül. Azt tartják, hogy számos jó hatása van az emberi szervezetre, energiát ad, tisztítja a vért és enyhíti a lázat.

szűz-fiúk-tojása-2.jpg

A vizeletet, ami a tojások főzéséhez kell, a helyi iskolákban gyűjtik össze egészséges 10 éves vagy annál fiatalabb fiúktól. Náthás, beteg kisfiúk nem pisilhetnek a helyi iskolákban felállított vizeletgyűjtő vödrökbe, így védve meg a tojások "tisztaságát". De nem elég ám egyszer megfőzni a tojásokat a pisiben, az elkészítési módszer ennél kicsit bonyolultabb. A tojásokat legelőször megfőzik héjastul a vizeletben aztán megrepesztett tojáshéjjal ismét buggyantanak egyet rajta. Hahó! Ha valaki pisiben főtt tojást csinál, készítse azt el rendesen! Nem igaz?

szűz-fiúk-tojása-3.jpg

Jelentések szerint az idei szűz fiú tojások savanyúbbak a korábbiaknál, ami még ízletesebbé teszi ezt a különleges kaját. Nem írnak cikkekben arról, mitől is savanyúbb most ez a "csemege", de gondolom bizonyos dolgokat nem szokás megkérdezni...

szűz-fiúk-tojása-4.jpg

Az utcai árusoknál - akik egyébként nagy gondossággal tárolják a tojásokat a megfelelő hőmérsékleten - a tojások darabja 1.50 jüan (54 forint), kétszer annyiba kerül, mint egy rendes főtt tojás.

2008-ban a szűz fiúk tojása kulturális öröksége lett Dongyang városának, úgyhogy hamarosan várható, hogy az UNESCO is rácuppan, mint a washokura, kimjangra vagy a kimchire.

szűz-fiúk-tojása-5.jpg

Természetesen nem mindenki lelkes rajongója Dongyangban e különös ételnek, helyi lakosok és persze orvosok megkérdőjelezik az egészségre gyakorolt pozitív tulajdonságait. Néhány doki higiéniai problémákat is lát a dologban, de szerintem ez csak kukacoskodás! Még hozzátenném, hogy a termék szaga is eléggé erős, na de ki nem járt már halpiacon vagy vágóhídon!

Mindenesetre, aki ezek után kedvet kapott a dologhoz, kóstolja meg. Én maradok a Pálpusztainál és a ruszlinál...

Forrás: RocketNews24

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása