pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína is rohadt sokat költ fegyverekre, de az USA még többet

2014.03.05. 06:00 Pekingi Zsazsa

Kína az idén 12,2 százalékkal 808,2 milliárd jüanra (mintegy 132 milliárd dollár, 30 ezer milliárd forint) akarja növelni védelmi kiadásait - derült ki a kínai Országos Népi Gyűlés szerdán kezdődött idei ülésszakán kiadott költségvetési jelentésből.

USA-Kína-fegyverkezés.jpg

 

Tavaly a hivatalos adatok szerint 720,197 milliárd jüant költöttek védelmi célokra, 10,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A védelmi költségvetés növekedése az elmúlt három évben meghaladta ugyan a gazdaság növekedésének rátáját, de a bruttó hazai terméknek (GDP) így is csak 1,4 százalékát teszi ki. Ezzel messze alatta marad a 3 százalékos világátlagnak - jelentette ki Jin Csuo, a kínai haditengerészet tanácsadó testületének szakértője a Hszinhua hírügynökségnek.

kínai védelmi kiadások nagymértékű növekedésével kapcsolatban az elmúlt években aggodalmukat fejezték ki nyugati és szomszédos államok, miközbenkínai szakértők azt igyekeznek bizonyítani, hogy az ütem mérsékelt és összhangban van az ország gazdasági adottságaival.

Jin szerint a fejlesztésekre költött pénz még messze elmarad a szükséges szinttől, különös tekintettel arra, hogy az ország "komoly és növekvő biztonsági kihívásoknak van kitéve".

Li Ko-csiang miniszterelnök munkabeszámolójában azt hangoztatta, hogy Kína meg akarja erősíteni határainak, tengerpartjának és légterének védelmét. További modernizációt, a fegyveres erők teljesítményének, elrettentő és harci képességének fokozását ígérte az "információs korszakban". Azt mondta, a kutatásokkal csúcstechnológiát képviselő fegyverek kifejlesztésére törekszenek.

A világ második legnagyobb gazdasága a második legnagyobb védelmi költségvetéssel rendelkező ország az Egyesült Államok után. A két ország között ugyanakkor - a hivatalos kínai költségvetésnél nagyobbal számoló szakértők szerint is - négy-ötszörös a védelemre fordított összegek közötti különbség Washington javára.

Kína nem hisz abban, hogy esélye lehet felülkerekedni az Egyesült Államokkal vívott fegyverkezési versenyben, és erre nem is gondol - jelentette ki Csien Csang, a canberrai egyetem kínai biztonságpolitikával foglalkozó szakértője a Bloomberg hírügynökségnek a szerdai hírt kommentálva. Szerinte Peking biztonságra, a számára kielégítő elrettentő erő megteremtésére törekszik. Olyan megbízható fegyvereket fejleszt, amelyek elegendők ahhoz, hogy bármilyen katonai konfliktus esetén visszatartsák az Egyesült Államokat is egy esetleges beavatkozástól - jegyezte meg.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása