pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Perére vár a "szecsuani keresztapa"

2014.02.22. 07:50 Pekingi Zsazsa

Akár a hónap végén megkezdődhet a "szecsuani keresztapának", a többrendbeli emberöléssel, korrupcióval és csalással vádolt maffiavezérnek, Kína egyik leggazdagabb emberének, Liu Hannak a pere Kínában.

Liu-Han-per-1.jpg

Az idén 49 éves, hetvennél több vállalatot magáénak tudó Liut egy szervezett, maffiaszerűen működő bűnbanda vezetésével vádolják, ennek 35 tagjára szintén bírósági eljárás vár. A sina.com hírportál pénteki beszámolója szerint Liu Hant és testvérét, Liu Vejt 15 rendbeli törvénysértéssel vádolják, ezek közt emberölés, illegális kaszinók fenntartása és fegyverek birtoklása is szerepel. A maffiavezér magas kamatra kölcsönöket is nyújtott, továbbá drogot és lőfegyvereket is árult - írja a Hszinhua hírügynökség.

Liu-Han-per-2.jpg

A vádirat szerint a bányavállalkozásba húsz évvel ezelőtt belefogó Liu üzleti érdekeit szem előtt tartva üzletemberek, hivatalnokok, hatóságok képviselőinek tucatjait fizette le, ellenségeit pedig többnyire gyilkossággal hallgattatta el. Törvénytelen tevékenységével az évek során 40 milliárd jüanos (1,5 ezer milliárd forint) vagyont szerzett, mellyel az ország 150 leggazdagabb embereinek a sorába is bekerült a Forbes magazin kínai kiadásának 2012-es listáján.

A testvéreket egy autós lövöldözés után tavaly márciusban fogták el a hatóságok, ahhoz három tartomány összefogása volt szükséges. Hogy pere pontosan mikor kezdődik, egyelőre nem lehet tudni, a South China Morning Post cikke szerint akár már a hónap végén.

Liu-Han-per-3.jpg

A Pejcsing Zsipao című napilapnak a témával kapcsolatos cikke Liu politikai kapcsolataira kérdez rá. A férfi feltételezhetően "üzleti kapcsolatban" állt Li Csong-hszivel, Szecsuan tartománynak a múlt hónapban posztjáról eltávolított főtanácsadójával, de kapcsolatrendszere ennél is magasabbra és szélesebb körre terjedhet ki, ami újabb letartóztatásokat és magas rangú korrupciós vádakat vonhat maga után - írja a lap.

kínai kormány bő egy éve hirdetett kampányt az országban elharapódzó korrupció ellen, Hszi Csin-ping elnök maga számos alkalommal hangsúlyozta, hogy a felelősségre vonás alól senki semmilyen szinten nem jelenthet kivételt.

Forrás: MTI - Szerencsi Ágnes, ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása