pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Nincs többé kajálás és piálás a pekingi metrón

2014.02.19. 15:45 Pekingi Zsazsa

Vége a földalatti peronján és a metrókocsikban való tésztalevesezésnek, a főtt kukorica majszolásának, a gőzölgő húsos batyuk falatozásának, a szójaitalok és egyéb szörpök szürcsölésének Pekingben. Legalábbis ezt vetíti előre a főváros új rendelkezése, amely március tizedikén lép érvénybe.

Aki a szabályokat megszegi, 500 jüanig (18 700 forint) terjedő helyszíni bírságra számíthat, ami a közlekedési szabálysértések büntetésével összehasonlítva is borsosnak tűnik. Egy tilosban parkolásért például 200 jüant (7 500 forint) kell fizetni.

A fővárosi metróhálózaton ingyenesen terjesztett Hszin Csing Pao (Beijing News) című lap hírét az online közösség máris széles körben üdvözölte. A mikroblogokon többen kifejezésre juttatták, hogy már régóta vártak erre a korlátozásra, mert elegük volt a zsúfolt kocsikban terjengő ételszagból.

Néhányan az ellenkező oldalról is megszólaltak, akik - mint írták - "éhen halnak", ha egy darab kekszet nem vehetnek magukhoz a munkából hazafelé több órás útjuk során. Más azt kérdezte, kit zavar, ha belekortyol a palackos vízébe.

evés-ivás-tiltása.jpg

Peking nem az első, amely elszánta magát a tiltás bejelentésére, Sanghaj, Kanton, Hszian, Sencsen és más városok már megtették ezt. Egyik érvük az volt, hogy ezzel is civilizáltabbá kívánják tenni a közösségi közlekedést, és normáikat tekintve közelebb kerülnek a nemzetközi gyakorlathoz. Így a szigorú szingapúrihoz, vagy éppen a hongkongihoz.

2012-ben viszonylag nagy port vert, amikor a különleges közigazgatási övezetben, Hongkong városában egy csoport szárazföldi kínai turista és a helyiek között hangos veszekedés tört ki a helyi vonaton, mert egy asszony a gyermekének kinyitott egy instant levest.

A szerelvény alkalmazottja végül bocsánatkérésre szólította fel a turistát, aki azzal mentegetőzött, hogy nem volt tisztában a szabállyal. Később még az indulatok is elszabadultak, amikor a helyzetet megörökítő videó felkerült a világhálóra.

Forrás: MTI - Trebitsch Péter, SCMP, YouTube

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása