pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Nem lesz több illegális felhőkarcolómászás Sanghajban

2014.02.17. 12:45 Pekingi Zsazsa

Fokozzák a felhőkarcolók biztonsági ellenőrzését a kelet-kínai Sanghaj városában, miután a múlt héten két fotós titokban felmászott a több mint 600 méteres, építés alatt álló Sanghaj Torony tetejére.

A szigorítás a város legmagasabb, már álló épületein túl a kivitelezés alatt álló felhőkarcolókra is vonatkozik, a Sanghaj Tornyot pedig ezek közt is különösképpen őrzik majd a múlt heti, azóta világhíressé vált akció lemásolásának megakadályozása érdekében - jelentette be a 24 milliós metropolisz tájékoztatási irodája. A városban 42 darab, 200 méternél magasabb felhőkarcoló van, és nyolc további jelenleg is építés alatt áll.

Egy, az internetre magyar idő szerint múlt hét szerda délután felkerült videó tanúsága szerint két orosz fotós még január végén külső és belső lépcsőkön, darukon, állványokon át felmászott a 600 méternél is magasabb Sanghaj Torony tetejére. A kínai holdújévi ünnep idejét kihasználó, biztonsági felszerelést nem használó páros mintegy 650 méter magasra, a legfelsőbb kész emelet tetejéből kinyúló rámpákra is felmerészkedett. Vagyim Makhorov és Vitalij Raszkalov több mint 18 órát töltött el a magasban, lélegzetelállító képeken és videón dokumentálva tartózkodását, melyek azóta igazi szenzációvá váltak a kínai interneten. A kínai fiatalok azóta a saját magukról az ország különböző tájain a magasban készített fotók feltöltésével versenyeznek a mikroblogokon, ez részben szintén hozzájárult a most bejelentett szigorításokhoz.

A Sanghaj Torony illetékesei a Sina mikroblogon úgy fogalmaztak: a múlt heti eset semmilyen körülmények között nem ismétlődhet meg, a torony őrzését megerősítik, és az építkezési terület köré drótkerítést húznak fel.

A városi rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet, melynek jogi következménye is lehet, a közben az országot maga mögött hagyó két orosz fotós megbüntetése ugyanakkor - az MTI által megkérdezett jogi szakértők szerint - nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Forrás: MTI - Szerencsi Ágnes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása