pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Íme a nap legjobb szivatása Sanghajból

2014.02.14. 08:15 Pekingi Zsazsa

Egy csapat megkeseredett egyedülálló kínai internetező briliánsan "megszivatta" a ma este esetleg moziba igyekvő szerelmespárokat Sanghajban. Egy moziban felvásároltak minden második helyet a nézőtéren, így lehetetlenné tették, hogy a párok egymás mellé ülhessenek egy kínai szerelmes film alatt.

kínai-szerelmespár.jpg

Shanghai Morning Post szerint egy csoport összefogott egy crowdfunding (közösségi támogatású) weboldalon és lefoglalták egy moziterem minden második ülését, amelyikben ma Valentin Nap este a Beijing Love Story (Pekingi szerelmes történet) című filmet vetítik. Ez a filmszínház egyébként Sanghaj Xintiandi bevásárlóközpontjában található.

nézőtér-Valentin-nap.jpeg

A képen az látható, ahogy az üléseket lefoglalták

"Moziba akartok menni Valentin Napon?" olvasható az akció szervezőjének online üzenetében, akit UP-nak hívnak. "Sajnálom, de külön kell üljetek! A magányosság meggyengíti a szívet. Adj nekünk, egyedülállóknak is esélyt."

UP, aki egy számítógép őrültnek nevezi magát, egy éve szakított a barátnőjével. Elmondása szerint meglepően nehéz volt megszerveznie az akciót. 

"Az elején egyedül akartam megvenni a jegyeket az interneten, de kiderült, hogy a mozi szoftvere ezt nem engedi. Aztán elmentem személyesen is, de mivel Valentin Napon a jegyek nagyon kapósak ez sem sikerült a pénztárnál, nem adtak el nekem ennyi jegyet. Aztán kiderült, hogy nincs is elég pénzem a dologra. Egy barátom ajánlotta, hogy indítsak egy crowdfunding weboldalt és így sikerült a sok pár nélküli emberrel végrehajtani az akciót. Remélem, nem bántottunk meg senkit ezzel a kis tréfával."

A kínai közösségi oldalakon meglepően jól fogadták az akciót és viccesnek találták sokan.

Kínában egyre több a szingli, ezért is lett 1990-től november 11. a Szinglik Napja ami nagyobb esemény már mint a Valentin Nap Kínában, legalább is ami a vásárlásokat illeti.

Forrás: SCMP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása