pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Mit is ír a "hogyishívják"? - A kínai média a háromnapos látogatásról

2014.02.13. 14:50 Pekingi Zsazsa

Orbán Viktort a gazdasági együttműködés erősítését kezdeményező kormányfőként mutatta be a kínai állami média a magyar miniszterelnök háromnapos látogatása során megjelentetett híradásaiban, interjúiban.

Kínai-sajtó.jpg

Orbán meghívta a nagy kínai befektetőket Magyarországra és szorgalmazta a közvetlen légi járat újraindítását Peking és Budapest között, továbbá sürgetőnek ítélte a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítését, amelynek tervéről Magyarország, Szerbia és Kína már megállapodott - számolt be a magyar miniszterelnökkel készített interjúra alapozott cikkében a Zsenmin Zsipao című központi pártlap.

A lap szerint a magyar kormányfő külön is kiemelte e nagyszabású vasúti projekt jelentőségét, mivel - mint utalt rá - egy új, a jövőben mintának tekinthető vállalkozásról van szó.

Orbán Viktor kiemelte, a Magyarország és Kína közötti kereskedelmi forgalom értéke az elmúlt tíz évben meghatszorozódott, a növekedés tendenciája meglehetősen sokat ígérő és meggyőző. A kormányfő visszautalt a kínai miniszterelnökkel egy korábban folytatott beszélgetésére, amelyben Li Ko-csiang úgy vélte, a kereskedelmi forgalom 2018-ra elérheti a 20 milliárd dollárt (4500 milliárd forint). "Úgy gondolom, ez egyáltalán nem lehetetlen" - állapította meg Orbán.

A Zsenmin Zsipao beszámolt arról is, hogy a kínai-magyar gazdasági fórumon, amelyen több mint száz magyar vállalat képviseltette magát, 18 együttműködési megállapodás született.

A China Daily című angol nyelvű napilap részletesen ismertette Orbán Viktor és vendéglátójának tárgyalását és idézte a magyar kormányfőt is, aki azt hangoztatta, az Észak-Dél irányú gyorsvasúti- és autópálya hálózat kiépítése Európában nem fejeződött be, mivel az érintett közép-európai országoknak nincs ehhez megfelelő forrása. Ezért "azt gondoljuk, hogy ezen a területen fennáll az együttműködés lehetősége Kínával" - fogalmazott Orbán, aki még hozzátette, Kína és Magyarország megállapodott a Budapest-Belgrád vasúti projekthez szükséges pénz előteremtésében.

A China Daily összeállításában megszólaltatják Tien Kuo-lit, a Bank of China (BOC) bankcsoport elnökét is, aki utalva a kormányfővel folytatott tárgyalására kifejezte a BOC készségét egy regionális, kelet-közép-európai pénzügyi központ létrehozására Magyarországon. A bankelnök úgy vélte, a kínai nemzeti valuta, a népi jüan globalizálódásával a BOC, az ebben zajló pénzforgalom bankközi pénzügyi elszámolásokat irányító klíring bankká válhat Magyarországon.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban közölte, ehhez a magyar jegybank jóváhagyására van szükség, de azt a kormány támogatja.

A Hszinhua hírügynökség csütörtökön Orbán Viktornak a kínai Társadalomtudományi Akadémián elmondott beszédét, illetve az ott feltett kérdésekre adott válaszok egy részét ismertette.

Kiemelte a magyar kormányfőnek azt a kijelentését, miszerint a közeli jövőben Magyarország nem csatlakozhat az euróvezethez. Amennyiben az euró, az EU-tagországok többségének valutája, destabilizálódna, Európa elveszítené versenyképességét - idézte Orbánt a Hszinhua.

A miniszterelnök utalt arra is, hogy Magyarország nem veszi fontolóra a csatlakozást, amíg a reálgazdaság teljesítménye nem kerül a fejlett európai államok szintjének közelségébe. Hozzátette, az euróövezeti csatlakozáshoz a magyar alaptörvény a parlament kétharmados jóváhagyását szabja feltételül.

A keleti nyitás stratégiával kapcsolatban Orbán elmondta, annak része a feltörekvő gazdaságokhoz való közeledés, s példaként említette Indiát és Törökországot. Megjegyezte, reméli, hogy 2018-ra az Európán kívüli területekre irányuló magyar export a jelenlegi 11 százalékról 33 százalékra bővül.

Forrás: MTI, Instagram

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kell az 2014.02.13. 20:59:28

Ha USA-nak megfelel Kína pénze, akkor nekünk miért ne kellene belőle
Nem teljesen mindegy hogy Nyugatra távozik a pénz vagy ha jönne Kína akkor meg Keletre

borzimorzi 2014.02.15. 18:52:08

Ahogy elnézem, a forint sokkal könnyebben destabilizálódott mostanában, mint az euró...

Üdv:
b
süti beállítások módosítása