pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Orbán Viktor pekingi kacsája (!) és az iráni demokrácia

2014.02.12. 16:55 Pekingi Zsazsa

Audiatur et altera pars! Hallgattassék meg a másik fél is! Íme Orbán Viktor kínai útjával kapcsolatban az MSZP Országos Központ és a Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye.

Orbán-Viktor-Pekingben-10.jpg

Orbán Viktor pekingi kacsája

MSZP Országos Központ közleménye

Budapest, 2014. február 12., szerda (OS)

Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök kínai üzletemberek előtt kijelentette: "aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba". Sajnos a tények nem igazolják ezt az állítást, Orbán kijelentése szimpla hazugság, – vagy hírlapírói nyelven – kacsa. Akárcsak a kormányfőnek az a víziója, hogy 2016-ben már 4 százalékos lesz hazánkban a gazdasági növekedés.

A tündérmesék tehát továbbra is körbelengik a kormányfő elméjét. A valóság azonban az, hogy a múlt évi növekedést 1,2 százalékra becsülte az OECD, az ideit 2 százalékra hozza ki, míg a jövő évire 1,7 százalékos előrejelzést ad. A fiatal és képzett munkaerő nyugatra menekül, 4,6 millióan élnek a létminimum alatt, az államadósság pedig a 2010. májusában mért 19 ezer milliárd forint helyett ma már 23 ezer milliárd forint.

Ha Orbán Európa motorjának látja magyar gazdaságot, akkor azt is látnia kell, hogy ez a motor hátramenetbe van kapcsolva.

Az igazsághoz leginkább a The Economist Kelet-Európára szakosodott rovatának megállapítása állhat a legközelebb, amely szerint Orbán Viktor különféle megállapodásai "nemigen enyhítik a miniszterelnök ítélőképességével kapcsolatos aggályokat."

Orbán Viktor április 6-i leváltását követően a Mesterházy-kormány józan és megfontolt gazdaságpolitikával, és határozott diplomáciával ki fogja emelni az országot abból a szakadékból, melybe a Fidesz kormányzása taszította Magyarországot.

Tukacs István, országgyűlési képviselő

Kiadó: MSZP Országos Központ

Orbán-Viktor-Pekingben-11.jpg

Orosz energia, kínai stabilitás, iráni demokrácia - Orbán Viktor rossz helyen kampányol

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye

Budapest, 2014. február 12., szerda (OS)

Még két évvel ezelőtt is paródiának tűnt volna, hogy Magyarország miniszterelnöke Pekingből küld üdvözlő levelet Iránnak az iszlám forradalom évfordulóján, majd meghívja a kínai befektetőket a környezeti károk felszámolására Magyarországon.

Tényleg jól értettük? Az abortusz ellen és a keresztény értékekért harcot hirdető magyar kormánypárt vezetője olyan országgal mélyíti el a "stratégiai partnerségi viszonyt", ahol az államilag kikényszerített abortuszok száma évente meghaladja a Magyarország össznépességét? Onnan hív befektetőket környezeti károk felszámolására, ahol a fővárosban rendszeresen nem látszik a Nap a szmogtól? És onnan küld üdvözletet az iszlám forradalom tiszteletére, miközben az iráni atomprogramhoz is gratulál? A politikai stabilitást lehet kedvelni, de nem nagy kihívás olyan országokban, ahol a kormányzatot még véletlenül sem lehet elzavarni választások útján.

Ertsey Katalin az Országgyűlés Külügyi bizottságának alelnöke, LMP

Meszerics Tamás az LMP EP-listavezetője

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Orbán-Viktor-Pekingben-9.jpg

Orbán-Viktor-Pekingben-13.jpg

Orbán-Viktor-Pekingben-12.jpg

Forrás: Országos Sajtószolgálat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kámasuka 2014.02.12. 20:06:16

'Audiatur et altera pars! Hallgattassék meg a másik fél is! Íme Orbán Viktor kínai útjával kapcsolatban az MSZP Országos Központ és a Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye.'

Hehe, másik fél jó vicc, ti vagytok a 10.edikek ma nem kaptok bögrét.

Itt az ENSZ Nagykövet Irán gratulációja barmok: german.irib.ir/nachrichten/item/254175-un-generalsekret%C3%A4r-gratuliert-zum-sieg-der-islamischen-revolution-im-iran

'die UN-Botschafter von Deutschland, England, Frankreich, Australien, Spanien, Holland, Russland, China, Italien, Afghanistan, Pakistan, Indien, der Türkei und einer Anzahl arabischer Länder teilgenommen'

gnme 2014.02.12. 20:07:24

magasszintű volt: alumínium létrák felső fokára rakott palló

(a repülőn mekkora felár a magas alumínium létra meg a hosszú palló?)

barátkozunk a kommunista kínával, miközben az uniótól zsebeljük a zsét

öregem, lesz ennek még böjtje

ob.szerver 2014.02.12. 20:10:07

Orbán hülyének nézi a másfél millió egysejtű hordabarmot és erre minden oka megvan.

Nem kellene azonban hülyének néznie a kínaiakat, akiknek az illetékes szakemberei pontosan tisztában vannak Európa növekedési motorjával meg termelési központjával, és akik egyrészt nem fognak ennek örülni, másrészt azonnal beárazzák Orbánt, de ami rosszabb, rajta keresztül az országot is.

Hogy mi van Orbán fejében, azt legfeljebb a grazi klinikán tudnák megmondani. Tartok tőle, hogy már abban a stádiumban van, amikor már ő is elhiszi saját hazugságait.

JT_Biopower 2014.02.12. 20:18:20

hogy feszül má viktorunkon aza zakó. dagad a mellye a büszkeségtül. alsót már be se gombojja, me ő egy jóléti demokráciábó gyütt

smartdrive 2014.02.12. 20:31:25

@JT_Biopower: az alsó gombot soha, azaz SOHA nem gomboljuk be egysoroson

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.12. 20:39:24

Igaza van az LMP-nek azonnali vagyonosodási vizsgálatot minden képviselőnek.

Pártkatonaként a köz pénzéből lettek dúsgazdagok!

Ezt persze nem merik megszavazni!

JT_Biopower 2014.02.12. 20:45:19

@smartdrive: jóvan na! másiknak se vót, ő se lehetett unortodoksz. attó még kövér disznyó.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.12. 21:12:37

Magyarország méég Nyugat, de már komp jár át Leningrádba...

_most_ 2014.02.12. 21:13:01

haha, Orbán hogy örül, hogy a kínaiak legalább nem magasabbak nála :D

Zakk (törölt) 2014.02.12. 21:25:24

@smartdrive: ebből láthatod hogy komment-társunk egy igaz gyökér proli..mi másra szavazhatna mint mszp-re.. MSZP-s politikusok meg kussoljanak amíg nem állnak fel és beszélnek a Simon ügyről. Az nem megoldás hogy kibasztuk a pártból és ennyi. Simon az MSZP alelnökeként volt sunyi, az a minimum hogy megjelenik a bizottság előtt..de ez nem választás kérdése..meg kellett volna jelennie..szoval kedves maszop emberek..Ki a hazug???

Kim Jong Un 2014.02.12. 21:32:40

@ob.szerver: azt hiszem rolad meg kulon stadiumot lehet elnevezni mar. :D

Te isten barma!

Szerinted az a sok fidesz szavazo, akiket te lehulyesel nem tudja, hogy mennyire komoly bullshit az amit a kormany tol? Hogy a picsaba ne tudnak! Csak a masik oldalon meg a boszme van, es ezert mindent elneznek neki.

JT_Biopower 2014.02.12. 21:49:00

@Zakk: tényleg, igazi gyökér proli vagyok. most hogy mondod, magamra ismertem. :)
orbán attól még kövér

ugyan mi másra szavazhatnék? van még vagy 5 tucat másik párt és találtam magamnak megfelelőt, ahogy te is.

Kerek négyszög 2014.02.12. 21:57:38

@Kim Jong Un:

"Szerinted az a sok fidesz szavazo, akiket te lehulyesel nem tudja, hogy mennyire komoly bullshit az amit a kormany tol?"

Ha hiszed, ha nem, egyáltalán nem tudják. A fidess rajongók 2002 -óta önkéntes izolációba vonultak, kizárólag a szektájuk híreiből élnek. Teljesen felépítettek egy alternatív valóságot, egy párhuzamos világot építettek a fejükben. Persze ez napi szinten konfliktusokhoz vezet, mert kiderül, hogy a valósággal keményen szembemegy a műviláguk. Sehogyan sem illeszkedik össze. Ezeket az eszmélés veszélyével fenyegető eseteket igyekeznek orvosolni a pártközpontjuk ideológusai a "rezsiharc" meg "mindenki a mihazánkat bánccsa" meg a "világméretű pénzügyi háttérhatalom" elmebeteg dogmáival.
Hidd el, hogy a birkák be is szopják.

Kerek négyszög 2014.02.12. 22:02:21

..."A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz.
Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk."

Orbán Viktor
2007

liebend 2014.02.13. 00:28:06

Most mindenki, könyörgöm egy pillanatra dugja a seggébe az ellenszenvét, politikai kötődéseit, stb. és válaszolja meg az alábbi kérdést: kötelessége vagy nem a mindenkori miniszterelnöknek, hogy olyan "jelentéktelen" államokban diplomáciai és ha lehet, gazdasági kapcsolatokat építsen ki, mint Kína vagy Oroszország? Köszönöm, nincs több kérdésem.

llipitik 2014.02.13. 01:42:25

liebend: Putyin nem szenilis, kínai kollégái sem azok.

Anselmo 2014.02.13. 08:39:14

Két megjegyzésem van:
- jó hogy meghallgattatik a másik fél, de az egyik fél meghallgattatot? Nem láttam posztot a Fidesz véleményéről.
- a pártközlemények a népnek szólnak, vagyis vegytiszta demagógia és térítés (ez mindkét oldalra igaz). Kár, hogy ezen a blogon ilyen propagandaanyagokat tesznek közzé. Van elég hely ahol szidhatjuk egymást a másik pártállása miatt, nem kell még ez is.

felcsutisuttyo 2014.02.13. 08:45:11

a Kínaiak, csodálom, hogy nem fogták le ezt a Csuti suttyót, és nem zárták be a Bolondok házába örökre ott Kínába......ennyi kamu duma és hülyeség elhangzása után....

felcsutisuttyo 2014.02.13. 08:49:12

Orbán énekli: "Nem vagyok teljesen őrült, csak nincs szerencsém,...nem hisznek nekem a Kínaiak sem, bár szeretném.
Nem sütöttem el a rezsicsökkentést, bár imádom,...
nem megyek fejjel a falnak, bár mindíg hibázom.

Pekingi Zsazsa · http://pekingikacsa.blog.hu 2014.02.13. 08:53:48

@Anselmo: Jelenleg a blogon olvasható Orbán Viktor kínai látogatásáról szóló többi cikk az MTI csak ebből az alkalomból Kínába küldött különtudósítójának anyaga, azaz kormányhoz közeli tartalom.

felcsutisuttyo 2014.02.13. 09:10:56

Három Buga Jakab országa: Egyik kitalál valamit, a másik megszavaztatja, a harmadik aláírja:))))- a Nép meg szívja....

♔bаtyu♔ 2014.02.13. 09:19:04

Na ballibsik. Ha ez Orbánéknak bejön, 2018-at is buktátok. Lehet kommunistázni komcsik:)

BattleCry (törölt) 2014.02.13. 09:48:39

Jaj a bzi lmp-sek kussoljanak inkább...

Gondolom a gyökerek nem nézték meg Kína demográfiai adatait..túlnépesedés van. Csúnya vagy nem csúnya dolog, muszáj volt ott bevezetni az abortuszt, mert a föld már nem tudna eltartani annyi embert. + a smog is közvetetten a sok ember miatt van.

Mi a baj Iránnal ?

Uránt dusít.. és ? Izraelnek is van, Pakisztánnak is... JA, értem... Irán a csúnya, gonosz.. de az, hogy az Izraeliek random mód gyilkolásszák a palesztinokat, azzal semmi baj sincs ugye ? Lehet más a politika mi ? Szarháziak.

És mi a baj az orosz energiával ? Az, hogy olcsó ? :D

Röhej.. remélem ezek az ingyenélő lmp-sek nem jutnak be a parlamentbe. Borzasztó káros csoportosulás.. ha jól láttam 2%-on vannak... ez megnyugtató.

Az mszp meg szóra sem érdemes.

2014.02.13. 10:32:01

@BattleCry: Te hülye, az orosz energia kurva drága!!!!
Az iráni atom majd akkor lesz érdekes, ha egy kétlábon járó bomba melletted robban a mertóban. Mert csak.
Ha az ember téged olvas, tényleg sírni van kedve.
Hallottad? Lengyelország alatt gázt találtak. 2015-ben indulhat a kitermelés....
Hallottad? Magyarországon csökkent az energiaigény.
Az orosz piacot fog veszteni. Ergo emeli az árat nálunk, ahol szabad kezet kapott kormányunktól...

2014.02.13. 10:34:47

@BattleCry: Ja, és Izrasel valamint Ciprus közös gázmezőn osztozik. Már elindult a kitermelés, mivel eddig Izrael importőr volt, most megoldja saját magának, kiesik egy jelentős vásárlója az araboknak. (érdekes, ha üzletfél, akkor azért nem bántjuk)
Ciprus pedig szinte teljes mennyiségét exportálni fogja...
A gázár csökkenés pedig csökkenteni fogja az áram árát is...

bandika57 2014.07.14. 16:15:14

@wolves84lb: ebbe a kreténbe mindenhol belefutok. Nagggyonhüjjje!
Ragozzam? batyu+fasz=fasztarisznya
süti beállítások módosítása