pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Begyűjtötte a rendőrség a szex kínai fővárosának több tucat prostiját

2014.02.10. 13:55 Pekingi Zsazsa

Razziát tartottak a dél-kínai Tungkuanban, a szex kínai fővárosában vasárnap éjszaka, majd 12 szórakozóhelyről, - amelyeket bezártak - 67, szexkereskedelemben érintett gyanúsítottat előállítottak - számolt be bő terjedelemben a vasárnap éjszaka történt eseményekről a kínai média hétfőn.

Tungkuan-razzia-1.jpg

A rendőrségi akcióra azt követően került sor, hogy a kínai központi televízió riportere rejtett kamerás felvételeket készített, s bemutatta a szolgáltatásokat, a hölgyek kiválasztásának menetét, a szállodai menedzser-közvetítővel folytatott beszélgetést. Dokumentálta azt is, hogy biztosították: a rendőrség nem fog a tilosban járókon rajtaütni.

A riporter bemutatta még, amint egy karaokebárban két hölgy ruhátlanul táncolva szórakoztatta kuncsaftjait. Az újságíró két különböző helyszínről is telefonon bejelentést tett a rendőrségen, hogy prostitúció folyik a szállodákban, de az ígért járőrök nem érkeztek meg.

Tungkuan-razzia-2.jpg

A Gyöngy-folyó torkolatában fekvő város rendőrőrseinél már vizsgálatot indítottak kötelességszegés miatt. A közbiztonsági hivatal igazgatóját és a rendőrkapitányság vezetőjét felfüggesztették állásából, az ügyben folytatják a nyomozást. A kínai törvények szerint a kéjhölgyek és szolgáltatásaik igénybe vevői bűncselekményt követnek el, s egyaránt elzárásra, illetve pénzbírságra ítélhetők.

Tungkuan-razzia-3.jpg

A Global Times című lap összeállításában megszólaló Li Jin-ho szociológus mindazonáltal úgy vélte, hogy a szexipart nehéz lesz kiűzni a térségből, mivel jelentős igény mutatkozik rá. Mint mondta, a prostitúcióval szerte az országban találkozni, s Tungkuanban, csak azért annyira virágzó, mert gyakorlatilag nem tartották ellenőrzés alatt.

Tungkuan-razzia-4.jpg

A szakember szerint a tiltásra alapozott jelenlegi jogi környezet nem segíti a megoldást, mi több, a szervezett bűnözés irányába sodorja a benne érintetteket. Li úgy vélekedett, a prostitúció legalizálása segítene a helyzeten, de erről a jelen körülmények között még vitát indítani sem szabad.

A társadalomkutatók egy része már korábban kiállt egy liberálisabb megoldás mellett, ám nyomban erős kritikával illették őket. Van olyan parlamenti képviselő, aki évek óta küzd a prostituáltak jogaiért, elsősorban azért, hogy nagyobb védettséget kaphassanak az AIDS és más nemi betegségek ellen. A témát a közösségi médiában azonnal felkapták az emberek, voltak, akik a helyi rendőrség tehetetlenségét rótták fel, mások úgy vélték, az éjszakai pillangók számára külön zónákat kellene létrehozni.

A több mint nyolcmilliós, prefektúraszintű városban egyébként 2009-ben már indítottak egy átfogó kampányt a prostituáltak ellen, ugyanis akkorra állítólag elérte a számuk a 300 ezret. 2010-ben nagy visszhangot váltott ki, hogy a rendőrség a város utcáin felvonultatta az ősi mesterség épp horogra akadt művelőit. Az érintettek megaláztatása azonban heves bírálatot váltott ki a közvélemény, de még a közbiztonsági tárca illetékesei részéről is.

Forrás: Trebitsch Péter - MTI, ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuki123 2014.03.22. 00:38:39

Gondolom a lányokat pár óra után szabadon engedték.
süti beállítások módosítása