pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Amerika a legveszélyesebb hely a kínai turisták számára

2014.02.10. 09:15 Pekingi Zsazsa

A legtöbb baleset és atrocitás az amerikai kontinens északi felén érte tavaly a kínai turistákat, Európa ugyanakkor biztonságos hely számukra - derül ki a Facsi Vanpao című jogi szaklap összeállításából.

kínai-turista-1.jpg

Az újság a tavaly a kínai sajtóba bekerült jelentősebb incidenseket összegezte. Eszerint 2013 során csaknem 500 komolyabb baleset vagy atrocitás ért kínai állampolgárokat külföldön, ezek összesen több mint 230 halálos áldozattal jártak.

A statisztikák azt mutatják, hogy több mint 210 eset Észak-Amerikában történt, az incidensek gyakoriságát tekintve tehát ez az egyik "legveszélyesebb hely a kínai turisták számára" - fogalmaz a Facsi Vanpao szaklap.
Az erőszak fokát illetően ugyanakkor nem az amerikai, hanem az óceániai térség vezet, a lap szerint ugyanis az összes itteni ügy csaknem kétharmada legalább egy halálos áldozatot követelő fegyveres rablás volt.

Szám szerint a legtöbb halál az ázsiai térségben következett be. Tavaly ott több mint 90 kínai turista veszítette életét, miközben például az európai és az afrikai kontinens biztonságosnak bizonyult, egész év során csupán 23, illetve 16 haláleset történt.

kinai-turista-2.jpg

A statisztikákból az is kiolvasható: a legtöbb végzetes eset az utakon történik: csaknem az összes haláleset egyharmada közlekedési baleset vagy gyalogosgázolás volt, ezeknek harmada 60 éveseket vagy annál idősebbeket érintett. Gyakori a kínai turisták kifosztása is: csak az Egyesült Államokban például félszáz rablást regisztráltak, legtöbb esetben mobiltelefonjuktól és pénztárcájuktól fosztották meg a turistákat.

A külföldre utazó kínai turisták száma az elmúlt években dinamikus növekedést mutatott, az évtized végére akár a 200 milliós határt is meghaladhatja. Az atrocitások elkerülésére és a konfliktusok számának csökkentésére a nemzeti idegenforgalmi hivatal tavaly ősszel 64 oldalas viselkedési kalauzt adott ki, számos esetben külön is részletezve az egyes külföldi országok lakosai által elfogadhatónak tartott szokásokat.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása